Viime viikko oli varsinaista matalalentoa sekä paimennuksen että kaiken muunkin osalta. Keskiviikko Kiteellä Finascin  paimennusklinikalla Viian kanssa. Pyöröaitauksessa opettelimme Michael Bryantin opastuksella kuinka saada koira "out" eli pysymään kauempana laumasta ja hakemaan tasapainoa "väljemmillä vesillä". Torstaiaamuna toiseen suuntaan, eli Kuttukuuhun. Siellä tuomari Rusty Jeffers antoi meille toisen legin erinomaisin arvosanoin Junior Herding Testissä.

Viia+JHD.jpg
Tosin ekalla yrittämällä hienosti alkuun päästyämme...


oops.jpg
lensin pyllylleni, ihana tuomari huusi "How graceful!", lampaat lähtivät mäkeen ja hyppäsivät aidan yli pois areenalta.
Viia+JHD3.jpg 
Toisella yrittämällä homma homma pelitti kuitenkin hienosti ja Viia sai tittelin JHD.

Upeaa työtä teki myös Anne Talan ja Jaton kanssa. Marin ja Jiron suoritusta en ehtinyt jäädä katsomaan, vaan jatkoin matkaa Tuusjärvelle lenkkeilemään ja sen jälkeen kotiin odottelemaan Eija-Riittaa ja Hannaa koirineen.
Perjantai meni jälki- ja tottishommissa. Hanna teki jäljet Viialle, Pamille ja Unskille ja minä puolestani Maille, Halille ja Pinjalle. Jälkien vanhentumista odotellessamme kävimme Pärnällä tottistelemassa. Koko päivähän siinä vierähti lakupussin voimalla. 

Lauantaiaamuna jälleen Kiteelle, missä Finascin ekat paimennuskokeet. Jännitti aika tavalla, kun tiesin lampaat lentäviksi, eikä meillä ole Viian kanssa paljoakaan taitoa eikä kokemusta. Pikkukoira piiparinen oli kuitenkin hyvällä moodilla ja tosi taitava, ja saatiin eka legi läpi 71:llä pisteellä! Eija-Riitta ja Vaapu tekivät hienon suorituksen ja sijoittuivat kolmansiksi 82 pisteellä! Mukana olivat myös Hanna ja Hippa sekä Hilkka, Valo ja Kiri. Minä pöhkö menin Kirin kanssa, joka hieman lampaita jahdattuaan lopetti työnteon, joten jätin leikin kesken.

Kauppareissun ja lenkin jälkeen ajoimme Rösköön yöpymään. Hieno paikka, ihana sauna (talviturkkikin jäi vihdoin järveen) ja mukavaa seuraa! Oli taas niiiiin kiva nukkua lattialla huonoilla patjoilla kolmen koiran alla.

Sunnuntaina toinen legi meni vielä rennommin ja paremmin. Harmittavasti päästin lampaat karkaamaan viimeisellä osuudella, mistä johtuen pisteitä kertyi vain 79, mutta heltisi sentään toinen sija. Viialle siis myös titteli STDs - ja joku tiesi kertoa, että nuorimpana aussiena Suomessa; ikää 18 kk. 
Kaiken kaikkiaan mahtava loppuviikko - tällä kokemuksella jaksaa taas palata töihin ja puurtaa vielä pitkälle. Toivottavasti saadaan joku videokin pian.