Näköjään on jäänyt parit tottistreenit referoimatta, mutta mitäpä niistä, kun ihana vepekausi on vihdoin aloitettu! Heleässä ja helteisessä helluntain säässä ajeltiin testaamaan välineistöä ja taitoja talvitauon jälkeen Joensuun Aavarantaan. Paikalla olikin paljon sekä vepeilijöitä että auringonpalvojia ja retkeilijöitä - uskaltautuipa muutama uimaankin.

Pamin kanssa aloitettiin viennillä, kun siihen syksyllä päätettiin. Aloin opettaa Pamille syksyllä vientiä alusta asti uudella menetelmällä: vientiesine vaihdetaan namirasiaan veneellä. Nyt aloitettiin rohkeasti vaikeimmalla vientiesineellä eli pelastusliiveillä, mutta lyhyellä matkalla. Vene oli ehkä noin 10 m päässä rannasta. Heti ensimmäinen kerta meni loistavasti! Mari antoi namirasian Pamille suuhun. Toistettiin liike vielä hiukan pidemmällä matkalla vahvistuksen vuoksi. Tästä edetään siten, että namirasia heitetään tulosuuntaan esineen luovutuksen jälkeen.

Toisena harjoiteltiin "kahden veneen hakua" eli koira hyppää kauimmaisesta veneestä, ottaa lähempänä rantaa olevan veneen köydestä kiinni ja hinaa sen rantaan. Hienosti meni sekin, vaikka toisella kerralla Pami sivuutti maalitolpan väärältä puolelta. Maija oli rannalla palkkaamassa.

Tästä on hyvä jatkaa!