Flunssasta toipumisen kunniaksi ajelin kauniissa syyssäässä Pärnävaaralle treenailemaan. Viestikokeen tottikset oli vielä menossa, joten menin tallaamaan esineruuduun rinteeseen, missä se oli viime hakukisoissa. Hyvä paikka, vaihteleva maasto, mutta koiran työskentelyä voi seurata hyvin koko ajan. Henki pihisten puuskutin rinnettä ylös ja alas, ja säästääkseni sekä itseäni että aikaa pudotin samalla ruutuun 6 esinettä.

Pami pääsi hommiin ensin. Herättelin sitä aluksi viskaamalla wubban pari kertaa metsään ja pyysin Pamia hakemaan sen "esine" -käskyllä. Sitten ruutuun. Kännykkä löytyi melko vaivattomasti, ja leikimme hiukan wubballa sen kunniaksi. Toinen esine, neulelapanen, tuli myös melko pian. Siitä kiittelin vain, mutta en palkannut, vaan lähetin pamin taas uudelleen etsimään kolmatta esinettä. Vauhtia oli yhä paljon, mutta aika kauan meni ja lähetin monta kertaa, ennen kuin Pami noukkaisi vihreän letkunpätkän suuhunsa. Muutaman metrin päässä oli kuitenkin rukkanen, ja Pami vaihtoi letkun pätkän siihen. Hitsi, mutta minkäs teet, kaikki kävi niin äkkiä. Palkkasin vain tosi hyvin, eli hurjat wubbabileet ja sitten Frolicia.

Unskille jäi siis vielä 3 esinettä metsään. Se löysi nahkaisen kännykkäkotelon, pienen nailonkukkaron ja sen letkunpätkän aivan ilmiömäisen hyvin. On se vaan niin mahtava. Unskista näkee kauas, kun sen taikanenä havaitsee jo kaukaa esineen hajun: koko koira ihan pölähtää, ja sitten mennään nenätutka tarkkana edellä. Myös Unski sai wubbaa ja Frolicia.

Sitten ajelimme seuraamaan kisatottista. Kiri ja Hilkka tekivät melko hienon suorituksen, ainaostaan eteenmenoa ei tapahtunut, Kiri eteni 3 askelta ja jäi siihen seisomaan. Muutamat perusasennot tuottivat myös ylitsepääsemättömiä vaikeuksia. Sen sijaan noudot olivat hienot ja lopputulos 74 p. ei ollut ollenkaan huono! Valitettavasti maastossa Kiri kääntyi takaisin jo ensimmäiseltä osuudelta, joten tulosta ei tänään tullut.

Kuudesta koirasta neljä sai tuloksen, joten hienoja suorituksiakin nähtiin. Heiskaset ja Rocco saivat VK2:n huikealla ykköstuloksella, maastosta 199 p.!

Kisojen päätyttyä treenasin vielä tottista molempien kanssa. Pami oli aivan ihana, Unski taas oma yli-innokas itsensä.