Perjantaina lähdin Pamin kanssa kahdestaan Jyväskylään hakemaan uusia nastarenkaita. Käytiin lenkkeilemässä Kuura-"serkun" ja Matin kanssa ja mentiin sitten yöksi mummolaan. Aamuvarhaisella ajeltiin aivan järkyttävässä säässä Pieksämäelle tokokisoihin. Alokasluokassa oli 35 osallistujaa (me viimeisinä) ja koko kisassa kirakkoja 79! Koetoimitsija kertoi, että he päättivät ottaa kaikki, jotka ilmoittautuvat, koska Etelä-Suomessa on niin vaikeaa päästä kisaamaan. Melko reilua!

Kilpailu sujui supsikkaasti, mutta enpä ole aiemmin moista liikkeenohjaajaa nähnyt: kommentoi kärkkäästi koirakkojen suorituksia ja antoi jopa treenausohjeita! Naurettavaa ja epäasiallista käytöstä.

Pami oli taas hyvällä tuulella kuten aina, ja sen kanssa oli ilo kilpailla. Liikkeestä maahanmenossa tapahtui jotain outoa, en tiedä eikö se kuullut käskyä vai ajatusko sillä harhaili, mutta se jäi seisomaan, ja muutaman askelen päästä vilkaisin reilusti taakseni ja annoin uuden käskyn. Pami meni maahan, mutta kun palasin koiran sivulle ja käskin perusasentoon,  niin Pampukka painautui entistä tiiviimmin maahan ja tapitti minua kirkkain silmin. Hassukkainen. Viisi pistettä me siitä kuitenkin saatiin. Kaikkiaan pisteitä tuli 170,5 eli ykköstulos, kolmas meille, ja siten koulutustunnus TK1.