Aamulenkin jälkeen jätin Uskin kotiin ja lähdin Pami kanssa hakutreeneihin. Ajattelin että kun on sen verran kylmä, niin en viitsi istuttaa koiria niin kauan autossa palelemassa.

Keli: Tyyni ja kirkas, pakkasta -10 astetta. Ei varsinaisesti lunta maassa, mutta paksusti kuuraa.

Maasto: Rinteikästä mäntykangasta. Keskilinjana vanha metsäautotien pohja. Oikealla puolen rinne ylöspäin, harjanteen päällä polku ja sen takana jyrkkä pudotus lammen rantaan. Vasemmalla puolen loivemmin nouseva rinne, alueen puolivälissä jyrkähkö suppa jonka jälkeen taas loivaa nousua. Aluetta ei tallattu, mutta oltiin Pamin kanssa neljänsinä, joten maastoon oli jo tullut jälkiä.

Ajattelin tänään treenata erityisesti sitä, että palkkaa ei välttämättä aina tulekaan.

Ensimmäinen maalimies vasemmalla aika lähellä risukossa makaamassa puoliksi pressuun kääriytyneenä, eikä palkannut. Pami löysi ja ilmaisi hyvin. Hieman oli vaikeuksia haltuun otossa maalimiehellä, mutta ei se tuntunut enemmälti hämmentyvän vaikka ei saanutkaan mitään. Kehuttiin vaan kovasti.

Toinen maalimies oikeassa etukulmassa rinteen päällä kuopassa pressun alla. Hyvä pisto ja ilmaisu. Näytölle Pami lähti viemään mua ensin keskilinjaa taaksepäin - sieltä kun oli parempi mennä, eikä suoraan katajapusikon läpi, joka olisi ollut suorin tie. Toinen maalimies palkkasi luvan saatuaan lihapullilla. Näköjään Pami on jo oppinut, että viimeiseltä lentää pallo, ja se jää namit syötyään vielä pää kallellaan odottamaan maalimieheltä pallon heittoa.

Kolmas maalimies oli vasemmalla supan takarinteessä riskasan takana. Pisto oli suora ja hyvä, näytölle suorinta tietä ja lihapullat maistuivat.

Neljäs maalimies oli oikeassa takakulmassa harjanteen takana risukasassa. Hyvin teki tyttö taas työt, ja kun maalimies viskasi narupallon lihapullien jälkeen, niin jäi leikkimään maalimiehen kanssa, vaikka oli uusi ja vieras henkilö meidän treeneissä.

On se niin hauska, kun sillä on niin kovasti intoa ja vauhtia! Ja se on niin hurjan mielissään kun onnistuu. Hallinta näytöltä keskilinjalle palattaessa on aivan olematonta, pitäisi varmaan alkaa pikkuhiljaa treenaamaan sitä. Nyt Pami juoksentelee edestakaisin aivan innoissaan, mutta odottaa kyllä käskettäessä.