Tässä viikolla kävin pari kertaa treenaamassa tottista Pärnällä. Vähän vaisuahan se oli, kun tuo iskias ei anna rauhaa. Unskin kanssa tehtiin vain ylläpitotreeniä, ongelmana on se iänikuinen edistäminen. Pamin kanssa hitsattiin voittajaluokan liikkeitä kuntoon.

Ja tänään sitten tehtiin Pampun kanssa debyytti voittajaluokkaan; lajina jälki ja koe oli piirinmestikset Joensuussa. Jäljelle oli ilmoittautunut tasan 10 koirakkoa, joten kaikki pääsivät maastoon, mikä suoritettiinkin ensiksi. Janan puolivälissä Pami alkoi tarkastella kummallekin puolelle, mutta ei lähtenyt. Ilmeisesti joku vanha jälki. Nosti sitten jäljen aivan janan päästä ja lähti hienosti ja pian löytyikin eka keppi. Fiilis oli hieno ja vauhti hyvä ja kolme seuraavaakin keppiä nousi tyylikkäästi. Sitten alettiinkin jo tulla takaisin kohti tietä, josta lähtökin oli. Pami pyöri aikansa, ajattelin, että se meni varmaan kulmasta yli, mutta jatkoi sitten iloisena menoa kohti tietä, hieman outoja tarkistuslenkkejä se kyllä teki ihan suorilla osuuksilla. Sitten yhtäkkiä se kääntyi takaisin tulosuuntaan ja kulki pitkän matkaa takaisin! Voi hitsinpimpulat, kyseessä olikin siis harhajälki. No, seurasin koiraa ja eipä aikaakaan, kun se vei minut suoraan ventovieraiden ihmisten autolle ja työnsi päänsä vielä sienikoriin. Palasin takaisin pari kertaa - ja aina tultiin samaan paikkaan. Vanhempi pariskunta istui siinä auton takana sieniä siivoamassa, ja kun kysyin missäpäin olivat olleet, niin totesivat iloisina että "just tultiin tuolta mistä siekin".

Aikaa oli vielä muutama minuutti, joten lähdin kulkemaan tien viertä toiveena löytää kuudes keppi sattumalta. Eihän sitä löytynyt, keppien vastaanottaja kertoikin sen olevan aika lailla eri suunnalla. Harmin paikka, sillä Pami teki töitä väsymättä koko ajan! Kehuin sitä sitten autolla ja heittelin vähän palloakin metsään. Esineruutu olikin helppo nakki, kaikki 3 esinettä nousivat ja aikaakin jäi vielä huikeat 3 sekuntia.

Tottiksemme alkoi paikalla makuulla. Tämä oli siis ensimmäinen koe ikinä, missä olin piilossa. Pami pysyi hienosti! Seuraaminen olisi voinut olla tiiviimpää. Liikkeestä istuminen meni puutteelliseksi, annoin kaksi käskyä ja vielä jopa vilkaisin taakseni, mutta eipä hän vain istunut, vaan jäi seisomaan ja tulla taapersi vielä minua vastaan kun lähdin palaamaan. Huomasi varmaan itsekin, että nyt meni pieleen. Juoksusta maahanmeno ja luoksetulo tosi hieno, juoksusta seisomaan jääminen ja luoksetulo samoin. Tasamaanoutoon tuomari toivoi vähän enemmän voimaa, mutta herraisä: koira painaa 20 kg ja kapula 2 kg - kyllä sellainen kapula jo tuppaa viemään pientä koiraa! Hyppy- ja estenouto aika hyvät, pikkuista pureskelua luovutuksissa. Eteen lähti hienosti mutta meni vasta toisella käskyllä maahan. Tuloksena 84 pistettä. Oikein hyvä juttu! Nyt on kisakynnys voittajaluokkaan ylitetty!