Kurt Nilsson, herrasmies Ruotsista oli saapunut arvostelemaan australianpaimenkoiria Tuusniemen ryhmänäyttelyyn. Tavoitteena oli saada Hipalle serti, mutta saamatta jäi. Kovin tiukka linja oli tällä mukavalla sedällä. Tessulle, Hipalle, Valolle ja Viialle H. Viia olikin onneton harvahapsi pudotettuaan aluskarvansa. Tässä Viian arvostelu:

För åldern tillfredställande huvud som behöver utvecklas. Ger för dagen ett högstätt och luftigt intryck. Behöver mer volym i kroppen till storleken. Behöver utvecklas i bröstet. Tillräckliga vinklar. Rör sig ngt instabilt fram, tillfredställande bak.

Vapaasti käännettynä:

Ikäisekseen tyydyttävä pää jonka pitää vielä kehittyä. Antaa tänään korkean ja ilmavan vaikutelman. Kaipaa enemmän volyymia vartaloon kokoonsa nähden. Rintakehän täytyy kehittyä. Riittävät kulmaukset. Liikkuu epävakaasti edestä, tyydyttävästi takaa.


Setä oli Viian mielestä kuitenkin oikein kiva, ja ansaitsi pari nuolaisua käteen, kun tuli sanomaan "Hej du lilla gumman ska vi titta på dina fina hampaat nu?" Nauru

Mutta Unelma hurmasi tuomarin aivan täysin. Heti kun mentiin kehään, tuomari sanoi: "Oj, va härrrrliga gamla damer!" Ja samaa ylistystä jatkui koko ajan: "Dom gamla är bästa av alla hundar!"  "Var så god och ta den gamla damen fram och tillbacka!" Pusu Unskin arvostelu:

Söt gammal dam med utmärkligt huvud och uttryck. Utmärkligt hals. Utmärkligt proportioner. Bra bröstparti. Välvinklad. Utmärkliga ben och tassar. Välbibehållen och rör sig bra för åldern.

Vapaasti käännettynä:

Suloinen vanha rouva jolla on erinomainen pää ja ilme. Erinomainen kaula. Erinomaiset mittasuhteet. Hyvä rintakehä. Hyvin kulmautunut. Erinomainen luusto ja tassut. Hyvin esitetty ja liikkuu hyvin ikäisekseen.

Veteraaniluokkaan oli ilmoitettu kolme vanhaa rouvaa, mutta paikalla oli vain Macy (Tres Colores Glamourita) ja Uu.  Lopuksi tuomari piti meille vielä pitkän puheen kehuen molempia koiria. Hän sanoi, että Unelma on erittäin hyvässä lihaskunnossa ja sen asento on erinomainen, mutta sen korkeampi ikä näkyy liikkeessä: Unelman etuosa painuu hieman alaspäin ravatessa, eli se ei enää liiku niin ryhdikkäästi kuin kilpailijattarensa. Näin ollen liikkeet ratkaisivat: Macysta tuli ROP-veteraani, Unskille VET ERI2 SA PN4.

Näyttelystä lähti mukaan pari kassillista herkkuja hauvoille. Himoitsin Unskille vaalenapunaista samettipetiä, jossa oli kruunun kuva ja teksti Darling, mutta (onneksi) ei ollut tarpeeksi isoa. Kotimatkalla poikettiin Hilkan kanssa vielä Hannalle kahville ja lenkkeilemään. Näyttelyn ajan autossa istunut Pamikin pääsi riekkasemaan.  Illalla oli sohvassa kyllä melko uuvahtanutta porukkaa.

Laitetaan kuvia, kunhan niitä joku julkaisee. Mukana oli myös kolme Unelman lastenlastenlasta Vauhtitassun kennelistä. Oli mukava nähdä!

Päivän paras uutinen oli kuitenkin Tessun ja Mirkan tokon alokasluokan ykköstulos 179 p. ja luokkavoitto! JIHUU, taitavat!