Päästiin Unskin kanssa aloittelijoille tarkoitetulle agilitykurssille. Kurssi oli la-su, ohjaajina la Heidi Vornanen ja su Erja Mäkelä.

Lauantaina aiheena oli kontaktit. Käytiin läpi kontaktiesteitä (A, keinu, puomi) ja pyrittiin hakemaan rauhaa ja oikea pysähtymispaikka alastulokontaktille. Ulpu tietää jo, että kun huudetaan SEIS, niin seuraavaksi tulee namia, joten pysäytys on varma, mutta paikka on hieman hakusessa, kun vauhtia nimittäin on. Lopuksi tehtiin mukavaa rataa: 2 aitaa, puomi, putki, keinu, aita, A, putki A:n alla ja aita. On se niin nopea. Ja sekoaa kun ohjaan vasemmalta puolelta. Mutta rakastaa hommaa aivan hillittömästi; oikein silmät loistavat ja korvakarvat tärisevät.

Sunnuntain aihe oli kepit. Erja neuvoi meille Jonathan Wattsin menetelmän, kuinka koira opetetaan hakemaan oikea sisääntulopaikka kepeille. Huomasin pian, että minun täytyy olla itse aivan hievahtamatta, kunnes Unski on tullut ensimmäiseen väliin. Siitä se hakee jo itse jatkoa, mutta jos liikahdan millinkin liian aikaisin, niin plörinäksi menee. Menetelmä vaikutti tosi fiksulta ja saatiin kepeille varmuutta muutenkin. Sitten tehtiin pientä radan pätkää: aita, kepit, putki, kepit, aita. Ja ihan lopuksi vielä vauhdikas valssiharjoitus aidoilla. Oli tosi kivaa! Erja lupasi katsoa, päästäiskö me johonkin jatkoryhmään. =)