Perjantaina töiden jälkeen ajelin Unskin ja Pamin kanssa Jyväskylään. Olin rankan työviikon jälkeen ihan poikki, ja lähes jo unten mailla kun äiti tuli teatterista kymmenen maissa. Lauantaiaamuna oltiinkin sitten virkeinä jo aamuvarhaisella ja ehdittiin tehdä tunnin lenkki upeassa talvisäässä ennen näyttelyn alkua. nski teki taas klassisen ihmetemppunsa: kaivoi golfpallon lumivallin takaa ojanpohjalta.
Näyttelyyn oli ilmoitettu ennätykselliset 6000 koiraa ja 50 aussieta! Ihan kaikki eivät paikalle saapuneet. Tuomari Zsolt Lokodi piti töpöistä ja merleistä. Kuvankaunis Minja eli Riekonhovin Marple Moment oli ROP ja joku Drover's -uros VSP. Tala sai junnuluokassa ERI1 mutta hävisi Royal Canin- ROP-junioriluokassa nartulle. Valionartuissa oli 3 koiraa: FIN MVA EST MVA N MVA JV-07 ESTJV-07 ESTV-07 SV-07 LVV-07 Drover's Crown Jewel "Thyra", FIN MVA LV MVA Hazelmoor Lookalike Lily "Kerttu" ja meidän karvaton Pamela. Pikku kulta oli ihan eri planeetalta ja arvostelussa luki: Not in show condition. EH2.
Ulupukka voitti mummoluokan ja oli siis VET-VSP. Pöksy (SenTikki Blackjack) oli VET-ROP.
Näyttelyn jälkeen kiertelin tekemässä hullunkauppoja eli ostelin kaikkea vähemmän tarpeellista: aussiematon, aussietarran ja kamalasti koirannamuja. Päivän paras anti oli ehdottomasti tavata Annea, Maria ja Virpiä. Virpi oli flunssainen eikä jaksanut lähteä aussietreffeille Killerille. Itse asiassa sinne ei tullut ketään muita kuin me. Tein hauvojen kanssa kunnon lenkin ja lopuksi treenasin pitkästä aikaa tottista molempien kanssa.

Sunnuntaina ajeltiin Suolahteen Sirkkaharjulle lenkkeilemään Annen ja Talan kanssa. Ehdittiin tehdä ihan lyhyt lenkki, mutta oli hauska nähdä, kun Pami-täti leikitti taas Talaa ihan kympillä. Tala on ihan mahtava pakkaus; iloinen ja avoin vesseli, sellainen huumoripläjäys.
Iltaa kohti ajeltiin Valamon kautta kotiin yltyvässä lumimyrskyssä. Kiva, että talvi tuli!