Kun kerran on ilmastonmuutos, niin miksei voisi olla myös päivänvalomuutos? Että kun on syyskuun ilmat, niin voisi olla myös syyskuun pituiset päivät. Neljältä on nimittäin pimeää, eikä mikään ole niin tylsää, kuin lenkkeillä taskulampun valossa pimeässä ja sumuisessa kuramaastossa. Tai olisi kyllä vielä tylsempää, jos sataisi ja tuulisi vaakasuoraan.

Jyväskylän koiranäyttelykin tuli ja meni, tällä kertaa ilman meitä. Se on kuulunut lähes aina vuosiohjelmaan, kun siellä on yleensä paljon aussieita, hyvät järjestelyt ja kiva shoppailla. Nyt en vain tajunnut ilmoittaa koiria ajoissa. Meidän perheestä olivat mukana kuitenkin Tala, Lilli ja Susu, jotka kaikki saivat hyvät arvostelut. Varsinkin Susun menestyksestä olen hyvilläni (onhan se osittain minunkin koirani), viime viikolla Susua trimmaillessani nimittäin sanoin Sirkulle, että eiköhän sieltä se sininen nauha irtoa. Tulikin pinkki .

Viime viikolla oli Josepan koepalaveri, missä sovittiin ensi vuodelle anottavat kokeet ja testit. Ensi kesä tuntuu vielä niin kaukaiselta, mutta olen hiukan miettinyt, että taidan panostaa Pamin kanssa jälkeen ensi vuonna. Tuntuu, että en osaa hakua opettaa tarpeeksi hyvin, ja jälkeä voi sitä paitsi harrastaa paremmin myös mahdollisen pentumassun kanssa.

Lauantaina vietettiin Josepan pikkujoulua ravintola Aadassa. Ruoka oli taivaallista, seura ensiluokkaista ja ohjelma huippuhauskaa! Joukkueemme voitti koira-aiheisen tietokilpailun ja saimme palkinnoiksi namuja koirille. Ohjelmassa oli myös hassu näytelmä, jossa Hanna pääsi esittämään telttaa ja minä pöllöä - ilmeisesti luonnerooleja molemmat . Hanna onkin taas kirjaillut tapahtumasta mainioon tyyliinsä blogissaan.

Olemme harrastaneet tottista ja tokoilua Pamin kanssa.  Sekä kentällä että kotipihassa. Myös Unskin kanssa on tehty jotakin, mutta Pamin kanssa tavoitteellisesti. Unskin kanssa yleenä vain pidetään lystiä, se kun on niin mainio. Maailman ihanin koira. Satu sanoi eilen, että Sususta tulee koko ajan vaan ihanampi, johon minä että miten ihana se mahtaakaan olla Unskin ikäisenä! Hyvä aussie paranee vanhetessaan. Jos Ulpukan voisi kloonata, niin tekisin sen oitis. Tommosen koiran voisin omistaa aina.