Tokokin on vissiin kivaa, kun se alkaa sujua . Treeneihin ei ilmaantunut muita kuin Jenna molempien koiriensa kanssa ja minä molempien kanssa, Pami tietysti pääosassa. Aloitimme paikallamakuulla "ryhmässä" eli Darran kanssa. Pami nousi heti istumaan, kun poistuin sen luota, joten uusiksi meni, ja sitten en mennyt piiloon. Hitsinpimpulat, tuo homma vaatii nyt vahvistusta tosissaan.

Jatkoimme yhtä aikaa treenaamista, että olisi edes vähän häiriötä typötyhjällä kentällä. Pyysin Jennalta neuvoa hyppyyn, kun tähän asti on aina saanut sanoa "istu" kaksi kertaa, ennen kuin Pami istuu hypättyään esteen taakse. Jenna sanoi, että odota vähän aikaa, ennen kuin annat käskyn, jotta koira ehtii kääntyä ja ottaa kontaktia minuun. Sehän toimi heti! Luoksetulon pysäytys takapalkalla toimii hyvin. Ja minusta on ihan liikuttavaa, että Pami osaa jo kaukokäskyt aika hienosti, siis kaikki aennot, tosin olemme harjoitelleet vasta ihan läheltä. Mutta pikku hauva on niin kauhean innostunut! Harjoittelimme myös hieman noutoja ja tosi lyhyitä seuraamispätkiä, tavoitteena oikea paikka.

Sitten pariksi pääsivät Turbo ja Unski. Unskille voi sanoa "istu" jo siinä vaiheessa kun se on hyppäämässä, ja se kääntyy ilmassa jo ympäri ja läpsähtää pyllylleen esteen taakse. Näyttävää!  Sitten se nököttää siinä naama totisena ja odottaa seuraavaa käskyä .Harjoittelimme hyppynoutoja siten, että heittelin kapulaa tahallani aivan vinoon, ja Unski hyppeli esteen yli mennen tullen ilman eri käskyä. Pääasiassa vain riekuttiin ja pidettiin lystiä.