Kun perjantaiaamuna sattui olemaan niin mukavasti aikaa ennen töihin lähtöä, pidettiin tottistreenit kotipihan kulmilla. Edellisestä kerrasta olikin aikaa, ja tytöt olivat tietysti ihan tohkeissaan.

Unelman kanssa seuraamista, paikan hiomista ja käännöksiä. Palkka eli siilipallo kainalossa. Ihan kuin asiat olisivat taas tauon aikana kypsyneet pikku päässä; ei edistänyt juuri lainkaan, liike oli tarkkaa ja kontakri hillittömän hyvä. Asentohan sillä on sellainen puolikyykky koko ajan, mistä itse en pidä ollenkaan, mutta tuomarit tuntuvat tykkäävän, kun koira on koko ajan lähdössä kuin tykin kuula. Jäävät liikkeet ovat kyllä nopeita, mutta jostain syystä maahanmeno oli puutteellista: Unski jätti aina kyynärpäät vähän ilmaan. Treenasin myös luoksetuloa ihan vain harjoituttaakseni itseäni Pamin treenaamista varten. Systeemi tuntuu toimivan Unskillakin, mutta siitä alempana.

Pamin kanssa aloitettiin myös seuraamisella ja käännöksillä. Kun palkka on kainalossa, on kaikki hyvin. En ole vielä uskaltanut kokeilla ilman. Luoksetuloja hinkattiin oikein kunnolla: vauhtia loppuun saakka ja lähelle tuloa. Lopuksi vielä eteen lähettämisen esiharjoitteluna maahanmenoja minusta kaukana. Alkoi jo toimia tosi hyvin! Aikaisemminhan meillä oli se tilanne, että kun huusin "maahan", Pami kääntyi minua kohti ja alkoi hiippailla hiljaa tai meni kyykkyyn ja sain huutaa maahan ainakin 6 kertaa, ennen kuin se oikesti meni maahan. Nyt paukahti maahan jo ekalla käskyllä! Ihana tehdä hommia tuon hauvan kanssa! Se on kyllä niin superpakkaus. 

Eihän tuo taida olla kuin treenaamisesta kiinni, jos ei koira pelitä.