Tällä viikolla olemme saaneet nauttia kunnon talvikeleistä; pakkanen on pysytellyt -20 C-asteen kylmemmällä puolella jo toista viikkoa. Alkuviikolla Ilomantsissa ollessani mitattiin siellä -38,5. Onneksi meillä ennätys jäi -30 asteeseen, tänä aamuna.

Kävimme ostamassa Viialle talvitakin. Lenkeillähän takit ovat ihan turhia kapistuksia ja enimmäkseen vain tiellä, mutta autoillessa on hyvä olla suojaa lihasten lämmikkeenä. En raaskinut ostaa back-on-trackia. Pamilla on sellainen, ja tarvittaessa sitä voivat lainata muutkin. Soviteltuamme useiden eri valmistajien pomppia päädyimme tyylikkääseen, vettä hylkivään toppatakkiin, jossa on kiristysnauha kauluksessa ja hyvät, leveät tarrakiinnitysnauhat. Väri on tylsän musta-vihreä - olisin tietysti halunnut violetin. Valitettavasti kuvaa ei ole, edelleenkään syystä että ko. koira söi sen kameran, eikä nyt ole hynää uuteen.

Viia pääsi siis mukaan useampiin liikkeisiin, mutta viihtyi parhaiten Tintin Lemmikissä, vaikka saikin siellä turpiinsa Ferra-snautserilta. Mutta Tintin pikkuinen kessunpentu Amara leikki Viian kanssa, käytiinpä yhdessä pihallakin riekkumassa. Henkilökunta antoi namuja ja muut asiakkaatkin rapsuttelivat pikku shoppailijaa. Kauppareissulta jatkoimme suoraan Josepan johtokunnan kokoukseen, missä Viia sai lisää rapsutuksia ja namuja. Kokous olikin osaltani viimeinen, sillä onneksi olen erovuorossa enkä missään nimessä aio jatkaa; JoVen puheenjohtajan hommat vievät vapaa-ajasta sen verran suuren palan, etten aio hajottaa itseäni useampiin hallintotehtäviin. Olen nyt toiminut kymmenen vuotta tauotta myös Josepan kouluttajana. Sekin homma saa jäädä tänä vuonna; haluan keskittyä vähän aikaa Viian, Pamin ja Unskin kanssa touhuamiseen. Talkoohommiin osallistun tietysti!

Viikonloppusuunnitelmat menivät uusiksi pakkasen ja Hannan siarastumisen myötä. Alun perin oli tarkoitus lähteä Juukaan Maxin & perheen luo, mutta perjantaina kävinkin hakemassa Jatsin ja Hipan meille hoitoon. Viia ilahtui tietysti ikihyvikseen. Koko lauma saa leikkiä ja telmuta mielin määrin. Aurinko lämmittää päivällä jo vähän, muutaman kilometrin pituisen lenkin tarkenevat tehdä herkkätassuisimmatkin.