Päätin rakentaa viennin ihan uudestaan alusta asti Pamin kanssa. Siispä näillä näkymin kesän viimeisissä vepe-harkoissa treenattiin vain vientiä. Palkaksi laitoin kissanruokaa pieniin rasioihin. Arja oli soutamassa ja Kirsi vastaanottamassa veneessä ja homma eteni seuraavasti:

1. Vene rannassa. Kirsi näytti Pamille mitä rasiassa on ja sulki jälleen kannen. Seisoin aivan veneen vieressä, otin Pamin perusasentoon, ojensin dummyn ja annoin käskyn "vie". Kirsi otti dummyn Pamin suusta ja antoi rasian palkaksi. Pamilla ei ole ennen käytetty namirasiaa palkkana, joten se ei oikein älynnyt aluksi. Aukaisin sille rasian ja iloinen hauva nautiskeli herkun kehujen kera.

2. Vene metrin päähän rannasta. Seisoin rannalla samassa paikassa kuin edellisellä kerralla, koira sivulle, dummy suuhun jne. Nyt Pamilla oli jo herkku mielessä, joten se pudotti dummyn hiukan ennen kuin Kirsi ehti ottaa sen. Kirsi pyysi antamaan dummyn käteen ja antoi sitten vasta palkan. Tässä vaiheessa mun piti vielä kehottaa Pamia tuomaan rasia ja sitten herkku nautittiin kiireesti.

3. Vene n. neljän metrin päähän rannasta. Esineenä pelastusliivit, muutoin sama juttu. Pami pudotti taas juuri ennen kuin Kirsi ehti ottaa vastaan, mutta Kirsin pyytäessä käteen antoi hienosti. Osasi jo jotenkuten kantaa namirasiaakin suussaan.

4. Sama juttu uudelleen, nyt ei pudottanut pelastusliivejä vaan vei käteen saakka.

5. Vene n. 10 metrin päähän rannasta. Vientiesineenä poiju. Nyt Pami hiukan empi lähdössä, pudotti poijun vesirajaan ja jäi katsomaan veneelle. En liikahtanutkaan, vaan annoin uuden käskyn "vie". Pami otti poijun ja lähti viemään! Mahtavaa!

6. Sama matka ja poijun vienti uudelleen. Ei epäröinyt enää! Ja Pami osasi jo tuoda namirasiatkin hienosti mulle aukaistavaksi. Kyllä sai tyttö kehuja ja lopuksi leikittiin rakkaalla vesilelulla! Tämä on hyvä jättää talveksi hautumaan.