Käytiin pitkästäaikaa raunioilla treenaamassa hakua. Koska eilenkin oltiin hakuharjoituksissa, päätin tehdä tänään molemmille koirille hauskat ja lyhyet treenit.

Keli: Räntää tuli taivaan täydeltä, kohtalainen tuuli. Lämpötila nollan kieppeillä, märkää lunta maassa n. 6 cm.

Maasto: Joensuun rauniorata on kanavan varressa melko tasaisella hiekkakankaalla. Alueelle on kaivettu joitakin eri kokoisia kuoppia. Alue rajoittuu takana kanavan rantatöyrääseen. Runsaasti erilaisia rakennettuja ja kaivettuja piiloja.

Pami: 2 maalimiestä valmiiksi. Ensimmäinen alueen vasempaan laitaan kiipeilyrakennelman ja lasikuitukuomun alle. Toinen alueen oikeaan takakulmaan jonkinlaisen puutavararakennelmista kootun kasan alle. Molemmilla palkkana lihapullia ja viimeisellä myös narupallo loppupalkkana.

Pami yllätti hakemalla molemmat ukot melko suorilla pistoilla ilman ylimääräistä juoksentelua tai piilojen ihmettelyä.

Unski: Muutoin samalla tavalla kuin Pamille, mutta vasemmanpuoleinen ukko laitettiin eri paikkaan, pienen rinteen alapuolelle muovisen kuvun alle.

Unski rakastaa rauniorataa. Sehän rakastaa kaikkia telineitä, laitteita, esteitä ja kommervenkkejä. Jopa auton ikkunasta se bongaa lasten leikkipuistot ja alkaa vinkua. Kun olin tuomassa sitä lähetyspaikalle, se kävi jo hyppäämässä yhden aidan yli. Sitten kun lähetin sen ekalle ukolle, se kiersi vasemmalle, hyppäsi pystyesteen yli ja jatkoi sitten matkaa. Se kävi ensin tutkimassa mielenkiintoisen näköisen piilon, pystyyn nostetun kaapelikelan. Tähän asti se toimi suunnilleen niinkuin yleensäkin raunioilla; hurmioituneena kaikista kivoista jutuista. Mutta sitten se yllätti: Unski sai hirmuisen hepulin ja juoksi ympäri rauniorataa edeten tosi kauas alueen takaosaan. Huusin sitä pois, mutta se oli ihan hurmiossa ja yhtäkkiä sai hajun siitä ukosta, jonka olin tarkoittanut viimeiseksi. No, rullan se toi hyvin ja näytöllä maalimies antoi lihapullat mutta sujautti narupallon mun taskuun. Toisellekin pistolle tuli hieman ylimääräistä juoksentelua, mutta töitä se teki koko ajan, eikä siis juoksennellut huvikseen. Löytö ja ilmaisu olivat hyvät, ja kun maalimies oli antanut lihapullat, viskasin narupallon omasta taskustani.

Lopuksi suunniteltiin koko pävän metsätreenejä helmikuulle, jos vaan keli sallii.