Tein Unskille kolme janaa kammottavaan ryteikköön. Tarkoitus ei ollut etsiä vaikeaa maastoa, mutta sellainen nyt vain sattui kohdalle: Istutuskoivikkoa, alla siis kynnösojat, vesilammikoita ja korkeaa kasvillisuutta. Ensimmäinen jana n. 30 m pitkä, jälki lähti oikealle ja keppi n. 15 m päässä. Tämän Unski eteni aivan suoraan, nosti jäljen ja juoksi suoraan kepille. Palkkasin namuilla ja pallolla.
Toinen jana n. 40 m pitkä, jälki lähti jälleen oikealle ja keppi n. 15 m. päässä. Unski kaarsi heti vahvasti vasemmalle, annoin uuden käskyn "eteen", ja se korjasi, mutta alkoi seikkailla ympäriinsä ja käskytin sitä eteen uudelleen. Jäljen se nosti hyvin ja lähti oikeaan suuntaan ja poimi pian kepinkin. Taas palkattiin ja palattiin tielle.
Kolmas jana n. 50 m pitkä, jälki lähti vasemmalle ja keppi n. 15 m päässä. Unski eteni janan hienosti suoraan, tarkisti jäljen suunnan ja lähti kiireesti oikeaan suuntaan. Tähän olin erityisen tyytyväinen, koska Unski on oikeatassuinen ja kaikki sen käännökset vetää voimakkaasti oikealle.