Eipä alkaneet ihanasti vepetreenit tällä kertaa. Oli tarkoitus ottaa ensin vientiä. Laitettiin vene n. 10 m päähän rannasta sen jälkeen, kun oli ensin näytetty Pamille, että palkkarasiassa oli ihanaa maksapasteijaa. Sitten ojensin Pamille poijun narua ja annoin käskyn "vie". Pami pudotti narun maahan ja lähti veteen. Otin pois ja uitin Pamin ensin toisessa paikassa. Sitten uudestaan, vene otettiin vähän lähemmäksi. Sama juttu:  pudotti esineen ja meni seisomaan rantaveteen. Vaihdoin esineeksi pelastusliivit, veneestä näytettiin palkkarasiaa. Tuloksetta.

Vein Pamin autoon ja palasin rannalle miettimään tilannetta.

Jonkin ajan kuluttua otin Pamin jälleen autosta ja harjoiteltiin avoimen luokan hukkuvan pelastusta. Sinikka oli meillä soutajana, ja matkaa taisi tulla runsaasti yli 50 metriä, mutta Pami teki todella hienon työn. Maija palkkasi rannalla ensin maksapasteijalla ja sitten vielä Päivi leikki Pamin kanssa lempilelulla, kunnes pääsimme rantaan saakka pienten soututeknisten vaikeuksien jälkeen. Kehuin Pamia oikein kunnolla ja jatkoin sen kanssa leikkiä autolle saakka.

Lopuksi vielä otettiin vientiä uudelleen. Annoin Sinikalle veneeseen 4 rasiaa maksapasteijaa ja vesilelun. Ensimmäinen harjoitus tehtiin ihan lyhyellä matkalla ja Sinikka näytti Pamille rasiaa lähtiessään. Pami lähti hieman epäröiden, mutta vei hienosti poijun Sinikan käteen saakka runsaiden kannustusten ja kehujen saattelemana. Sai vaihdossa palkkarasian ja nautiskeltiin se sitten yhdessä rannalla. Sitten pelastusliivit samalla matkalla. Taas kannustin ja kehuin ja hienosti meni.

Tämän jälkeen laitettiin vene kauemmaksi, ehkä n. 17 m rannasta. Sekä poijun että pelastusliivien vienti meni hienosti - viimeisen viennin jälkeen Pami sai palkaksi lempilelun ja lystiä riitti! Tämän jälkeen olo oli hieman toiveikkaampi. Pitää vain edetä pienin askelin ja kasvattaa motivaatio palkan avulla aivan huippuunsa.