Aika kova pakkanen on ollut koko joulun ajan, ja välillä myös piinallinen tuuli. Tällä hetkellä talvimyrsky piiskaa vielä Itä-Suomea. Tästä syystä joinakin päivinä on tehty useampi lyhyt lenkki, toisinaan taas on ollut mahdollista käppäillä pitkään ja rauhallisesti, esim. tänään. Lenkkeilimme Ilmon majalle, missä taas joku ällö vandaaliporukka oli polttanut viltin ja viskellyt nauttimiensa broilerin koipipalojen luut pitkin penkkejä. Ennen kuin ehdin tajutakaan, Unski ja Pami olivat narskutelleet kitoihinsa useamman luun. Nyt vaan sitten odotellaan, milloin alkaa kauhea vatsankivistys.

Jouluaattona käytiin Sotkuman kirkossa, saunottiin, laitettiin ruokaa ja syötiin. Jossain vaiheessa Unski tuli ilmoittamaan, että kuusen alle on ilmestynyt läjä paketteja, joten niitähän oli lähdettävä aukomaan. Koirat saivat paahdetun possunkärsän ja uuden pehmolelun kumpainenkin. Unskin vaaleanpunainen piippaava pehmopossu kesti peräti kolmatta vuorokautta! Eikä siitä vieläkään ole kaikki vanut revitty. Pamin tikrussa on vasta muutama pieni reikä. Kisut saivat pussillisen kissannamuja jaettavaksi. Kovasti ovat tykänneet, jopa Mauno, joka on niin paksu, ettei sille enää kaikki kelpaakaan. Esim. muikut eivät passaa joka aamu. Havaitsin Maunolla matoja muutama päivä sitten, joten poika on saanut nauttia Flubenol-kuurista tässä joulun kunniaksi. Varastossa ei ollut tarpeeksi ainetta, että olisin saanut Onninkin madotettua, mutta ei tuo nyt vaikuta mitenkään matoiselta. Seuraan tilannetta, ja madotan varmuuden vuoksi koko porukan, jos jotain vielä näkyy.

Näissä merkeissä on tässä joulu vierähtänyt. Lepäillessä ja joutenoloa lopetellessa. Hannu otti meistä muutamia kuvia tuossa sohvan nurkassa. niistä tuli tietysti kauhean epätarkkoja, mutta fiilis on kohdallaan: