Sonja & rwn Essi, Lea & rwu Eko, Seija & snu Dino ja Heli & ssnu Rocco tulivat meille ja mentiin Sepin laavulle hakua harjoittelemaan. Tehtiin sellainen alokaslokan radan kokoinen alue, jossa keskilinja kulki metsäisellä kallioharjanteella.Vasemmalle porrasmaisia laskuja tiheään koivikkoon, oikealle loivaa laskua tiheään kuusikkoon ja kaikenlaista metsää sillä välillä. Tuuli kohtalainen takaoikealta.

Unskille 3 ukkoa valmiiksi, en tiennyt mihin. Ilmaisut vaihteeksi irtorullilla ja palkkana lihapullia ja nakkeja. Unski pikkuinen nosti heti ukon vasemmasta etukulmasta. Oikeasta etukulmasta ei löytynyt ketään. Vasemmalta keskeltäkään ei löytynyt ketään. Sitten lähetin pari kertaa oikealle, koska Unski ei mielestäni tehnyt tarpeeksi syviä pistoja. Molemmista takakulmista löytyi sitten ukot. Namujen ja kehujen jälkeen elvisteltiin vielä patukan kanssa.

Johtopäätökset: Koira teki hurjan hyvin töitä ja käytti nenäänsä, minä vaan en luottanut siihen.

Pamille 4 ukkoa valmiiksi kulmiin. Ilmaisut irtorullilla. Ensimmäinen ei palkannut ollenkaan, muut palkkasivat luvan saatuaan lihapullilla ja nakeilla. Eka nousi hyvin. Pami tuppasi vähän kaivelemaan maalimiestä näytöllä, kun ei alkanut palkkaa kuulua, mutta sain sen hyvin hallintaan. Toinen etukulma osoittautui vaikeaksi; kolmen tyhjän piston jälkeen mentiin yhdessä aluetta edemmäksi ja sitten vasta Pami osui ukolle. Paikka oli paha, tiheässä kuusikossa ei tuullut ollenkaan, Pami oli käynyt ihan vieressä eikä huomannut maalimiestä. Hyvä, että löytyi lopulta kuitenkin. Takakulmat löytyivätkin hienosti.

Johtopäätökset: Pami ei etsi silmillään, vaan nenällään. Yrittää tehokaasti saada tuulesta hajua, eikä taas oikein osaa mennä tuulen alapuolelle.