Tiistaina oli mun koulutusvuoro Josepan kilpailuun tähtävien ryhmässä ja samalla tilaisuus käydä lenkillä katuvalojen loisteessa ja treenata omien koirien kanssa.

Pamin kanssa on ilmennyt siis ongelma tokon avo-luokan hypyssä: Istuminen esteen taakse on niiiiiiin mahdotonta. Siinä se vaan seisoo ja tuijottaa mua ihmeissään. Kun se ei tajunnut jutun juonta millään ihan liikettä harjoittelemalla, tein siten, että laitoin Pamin esteen toiselle puolen ja jäin itse toiselle puolen. Siitä aloin käskeä vain istumaan: siis vain istumisliikettä siten, että este nyt vain sattui olemaan meidän välissä. No eihän tuo tajunnut sittenkään. Piti purkaa tilanne harjoittelemalla vähän seuraamista välillä ja miettimällä konsteja. Sitten aloin pyytää sitä istumaan eri tilanteissa: seuraamisen yhteydessä (=liikkeestä istuminen), kaukokäskyinä jne. Eli treenattiin vaan perusasiaa: Kun maamma sanoo "istu", pitää laittaa pylly maahan vaikka olisi mitä tekemässä. Palkkasin välillä pallolla, välillä namilla. Ja sitten laitettiin este meidän väliin. Ta-daa! Istuihan se ihan ensimmäiselläkin käskyllä! Muutama toisto ja sitten hurjat palloleikit .

Unskin kanssa riekuttiin kaikenlaista hauskaa ja hassua: seuraamista, nopeita käännöksiä, rytminavihteluita, jääviä liikkeitä.  Pääasia, että mummu oli liekeissä ja sai tappaa patukkaa oikein kunnolla.