Käytiin Juuan ryhmänäyttelyssä (1 & 5) Ruun ja Unskin kanssa. Pami oli seuraneitinä, mutta joutui kyllä istumaan autossa arvostelun ajan. Mukaan oli alunprin ilmoitettu 10 aussieta, mutta harmittavasti Turre (Vauhtitassun Vinnari) ja Wallu (Pyrzillac's Winniepooh) joutuivat jämään kotiin. Sen sijaan niiden omistjat Elina ja Mari olivat kyllä paikalla shoppailemassa ja muita kannustamassa. Elina toimi koiranaulakkona ja Mari kuvasi Hannan hienolla kameralla.

Tuomarina oli ihana ja kiva Elena Ruskovaara. Hän antaa aina seikkaperäisen arvostelun, on hyvällä tuulella ja myös sanallisesti kertoo koiran esittäjälle mielipiteitään. Pikku Kiri oli ensimmäisessä oikeassa näyttelyssään, ja pitkästyi jo hiukan ennen kehään pääsyä. Iloisesti jaksoi tyttö kuitenkin esiintyä Hilkan tsemppaana, vaikka välillä jo piti vähän haukkua ja kiukutella, kun käskettiin vaan seisoa ja seisoa ja seisoa... Tuomari piti Kiriä kovin keskeneräisenä vielä, mitä se tosiaan onkin. Tuloksena oli sininen nauha eli arvosana Hyvä.

Avoimessa luokassa meiltä olivat mukana siskokset Jatsi ja Ruu. Jatsia, tuomari piti liian pulleana; tuloksena myös Hyvä. Sen sijaan Ruu sai arvostelun Erittäin Hyvä ja oli luokkavoittaja. Olin kovin tyytyväinen hyvään arvosteluun. Kyllä kannatti puunata, trimmata ja harjoitella! Sitäpaitsi nyt nelivuotiaina nämä meidän kevyet ja hitaasti kehittyvät hauvamme alkavat olla kypsiä näytelmiinkin.

Unelma oli ainoa aussie, joka sai ERIn, ja oli siis myös rotunsa paras. Kehässä Unski hyppi ja riemuitsi, mutta tuomaria vaan nauratti. Unski on kyllä sellainen sirkushevonen, että se panee heti merkille, jos joku katsoo sitä, ja esittää sitten parhaita temppujaan. Hiukan miein kannattaako jäädä ryhmäkehään, kun yleensä aussieilla ei ole niissä jakoja, mutta eihän sitä koskaan tiedä... Hanna ystävälisesti otti Ruun ja Pamin heille leikkimään iltapäiväksi, ja minä lähdin Juukaan kauppaan ja tunnin sight-seeing -lenkille Unskin kanssa. Ryhmä meni läpijuoksuna.

Ystäväni Helinän junnuikäinen pyreneittenpaimenkoira Roulette oli rotunsa paras ja Casse VSP. Onnea heille ja pusuja suloiselle Roulettelle!

Kirin ilme:

1339341.jpg

Tässä muutamia Marin otoksia Ruusta lähinnä vaan sitä varten, jos mamse ja isi kaukana maailmalla sattuvat katsomaan.

1339336.jpg

1339339.jpg