Hakukausi on avattu! Ryhmäjako tosin meni uusiksi ja muotoutunee vielä hiukan, mutta eilen oli kiva ryhmä ja päästiin alkuun mukavasti. Sää oli tyyni (kuten aina maanantaisin klo 18Päättämätön) ja lämmin, n. +17.

Pieni Susukin on Sadun kanssa meidän ryhmässä ja eilen siis ensimmäistä kertaa elämässään hakumetsässä. Otettiin Susu ja karjis Rubi mukaan aluetta tallaamaan. Susu juoksenteli hyvin vapautuneesti ja iloisena metsässä. Susulle tehtiin makkararinki. Aika pitkin välein me 3 maalimiestä asetuimme metsään ja Satu osoitti vuorotellen sen, joka saa kutsua koiraa. Susu hoksasi heti, että olemme metsässä vain syöttämässä sille lihapullaa, ja vauhti vain kiihtyi maalimiesten välillä, vaikka pidensimme vielä välejä. Kun herkut oli syötetty, Satu kutsui Susun pois - no eipä tietenkään Susu olisi halunnut vielä lopettaa. Lihapulla auttoi myös kiinni saamisessa ja runsaiden kehujen kera saateltiin Susu autolle. 

Alue oli siis muuntajan luona melko tasaisella mäntykankaalla. Maastossa oli kuitenkin sen verran mättäitä, puita ja kaatuneita puunrunkoja, että maastopiilojakin löytyi. Teimme pienen alueen, pituutta ehkä vain n. 100 m, mutta syvyyttä yli 50 m kummallakin puolella.

Pamille laitettiin neljä maalimiestä, yksi jokaiseen kulmaan. Ensimmäinen oikeassa etukulmassa kuusen takana kyykyssä, palkkana lihapullaa. Toinen lähes vasemmassa etukulmassa mättäiden takana makaamassa, ei palkkaa. Kolmas oikeassa takakulmassa kankaan alla makaamassa, palkkana lihapullaa, ja neljäs vasemmassa takakulmassa kyykyssä maastoverkon alla, palkkana makkaraa. Kaikille ohjeet palkata luvan perästä.

Pami oli tietysti innoissaan. Teki hienot pistot ja hienon työn muutenkin. Ensimmäisellä maalimiehellä se oli niin touhussaan, että ei muistanut mennä maahan näytöllä. Toisella maalimiehellä ei tuntunut kovin paljoa haittaavan, että palkkaa ei tullutkaan, vaan into pysyi hyvänä, ja siitä huolimatta se malttoi kävellä mun kanssa ja kuunnella käskyjä. Ja voi sitä riemua, kun viimeisen maalimiehen jälkeen lensi wubba!

Oli oikein kivaa! Tästä on hyvä jatkaa.