Alkaa taas olla pikkuhiljaa vuosi pulkassa  ja kun noita australianpaimenkoirien rotua koskevia erilaisia tilastoja tulee aina tarkasteltua ja keräiltyä, niin tällä kertaa katselin vähän omienkin koirieni ja kasvattieni tilanteita.

YLEISTÄ

Vuonna 2011 syntyi yksi pentue, Patchcoat V:t, kaksi urosta ja kolme narttua.

Patchcoat-koiria on seitsemän pentuetta, lisäksi miellän jotakuinkin samaan joukkoon kuuluvaksi Unskin sijoituspentueen eli North Legends D:t. Tosin yhteyttä pidetään lähinnä vain Unnun ja Turon perheiden kanssa. Yhteensä siis kantanarttu Unelma + 40 Patchcoat -koiraa, joista koirataivaan laitumille on siirtynyt kolme, kuluneena vuonna yksi, pikku UulaItku

TERVEYS

Silmät peilattiin 15 koiralta, kaikki terveitä. Kaikilla koirilla on ollut pentuterveet silmät, lukuunottamatta Jatsia, jolla on todettu PPM. (Yritän patistaa kaikki kasvattini silmätarkastuksiin yli 3 -vuotiaina ainakin kerran, mieluummin useammin. Hirmu hyvin en ole onnistunut.)

Lonkkakuvissa kävi viisi koiraa, joista kahden tuloksia vielä odotellaan ja kahdella oli terveet lonkat A/A. Susu kävi uusintakuvissa, mutta lonkat olivat edelleen löysät C/C.

(Kaikista Patchcoat-koirista vain Amilla on edelleen lonkat kuvaamatta. Pepin lonkat ovat B/C ja Susu jo tulikin mainittua. A/A-lonkkaisia on 20 koiraa, yksi B/A -lonkkainen ja yksi B/B-lonkkainen.)

Liian nuoria kuvattaviksi ovat vielä U- ja V-pentueet, yht. 12 koiraa.

Kyynärät kuvattiin neljältä koiralta, joista kahden tuloksia odotellaan ja kahdella oli terveet kyynärät 0/0. (Kaikista Patchcoat-koirista edelleen kuvaamatta ovat Amin ja Pulmun kyynärät. Minan vasemmassa kyynärässä on muutos 1, kaikilla muilla on ollut terveet kyynärät.)

Selkä on kuvattu vuonna 2011 neljältä koiralta ja kaikkiaan viideltätoista Patchcoat -koiralta. Muutoksia selkänikamissa (joko synnynnäisiä tai traumaperäisiä) on ilmennyt Jatsilla, Pamilla ja Nupulla.

Hampaat on joka iikalla kaikki, Susulla yksi katkesi temmeltäessä.

LUONTEET

Luonnetestissä kävi viisi koiraa, joista yksi hylättiin, neljä hyväksyttiin. (Kaikkiaan 14 Patchcoat-koiraa on luonnetestattu, näistä neljä hylätty ja kymmenen hyväksytty.)

MH-luonnekuvaukseen ei päässyt yksikään. Kaikkiaan MH-kuvattuja on meillä neljä koiraa.

KOETULOKSET

Patchcoat-koirat todistavat, että aussie on monipuolinen käyttökoira. Hymy

Paimennuksessa koiramme tekivät 15 starttia ja saavuttivat yhteensä seitsemän titteliä: yksi HCT, viisi JHD:ia ja yksi HRD I.

Palveluskoirakokeissa oli pitkästä aikaa tosi laiha vuosi: kolme starttia ja yksi titteli: Kirin VK1. Lisäksi käyttäytymiskokeen suoritti Eppu ja sai siis tittelin BH.

Tokossa tilkkuturkit ahkeroivat 23 starttia, näistä alokasluokassa kahdeksan, avoimessa viisi ja voittajaluokassa yhdeksän.

Agilityssa koirillamme oli huimat 162 starttia, näistä ykkösissä 22, kakkosluokassa 52 ja kolmosissa 88. Luokkanousuja tuli kivasti.

Lisäksi mejässä tehtiin neljä starttia, näistä yksi avoimessa luokassa ja kolme voittajaluokassa. Vepessä tehtiin kaksi starttia, molemmat voittajaluokassa.

MUUTA

Muutama tilkkuturkki kävi myös pyörähtämässä näyttelykehässä. Kaikkiaan kymmenen näyttelytulosta kertyi vuodelta 2011, näistä yksi epävirallisesta pentuluokasta. Kuudelle napsahti EH ja kolmelle ERI, näistä kaksi sai lisäksi SA:n ja Unelma oli lisäksi ROP-veteraani Äänekoskella.

Semmosta.