Kun eilen tuli asiaa Joensuuhun valoisan aikaan, niin ajattelin lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla, mutta sainkin kolme. Otin siis koirat mukaan kaupunkiin. Asiat toimiteltuani pirautin Hilkalle ja pyysin häntä Kirin kanssa lenkille. Hilkka ja Pekka olivat parhaillaan Jaamankankaalla menossa treenaamaan vähän viestiä ja esineruutua, joten minähän lyöttäydyin kimppaan! Saavuin paikalle juuri sopivasti, kun Hilkka ja Kiri tulivat metsästä, ja pian myös Pekka. Tallasimme esineruudun - hieman kapeamman kuin normaalisti. Pekka laittoi ensin Serun hommiin. Olipa rottispojalla virtaa - juoksi kuin aussie! Virtaa oli vähän liikaakin, Seru olisi mieluummin tehnyt metsässä ihan omai juttujaan, mutta tulihan se hanskakin lopulta Pekalle käteen.

Unskille Hilkka vei yhden esineen, pienen ja huomaamattoman värisen kalenterin kansikotelon. Unski teki hyvin töitä ja toi esineen melko pian. Onneksi mukana oli Frolicia ja patukka, että sain palkattua hyvin. Kirille vietiin kolme esinettä. Ensimmäisen se toi hienosti, mutta sitten alkoi motivaatio laskea - selvästi minä olin sille liian suuri houkutin. Kiri olisi mieluummin seurustellut kanssani, mutta Hilkka kertoi koiralleen kuka päättää mitä tehdään, ja sai sen tuomaan kaksi muutakin esinettä. Kirillä on kyllä valtava vauhti! Pamille vietiin kaksi esinettä, joista ensimmäinen nousi heti, mutta toista piti etsiä useamman lähetyksen avulla. Löytyihän sekin lopulta ja sitten päästiin riekkumaan patukan kanssa.

Lopuksi mentiin vielä metsälenkille kaikki yhdessä. Aluksi oli hiukan kärhämää, kun sekä Pami että Seru puolustivat Kiriä toisiltaan. Pami sanoi Serulle pari kertaa kovasti, ja sen jälkeen Seru olikin aivan myyty. Se liehakoi Pamia loppumatkan ja oli onnesta mykkyrällä joka kerta, kun Pami vähän irvisteli sille. Peace & Love -osasto eli Unski ja Kiri olisivat vain juosseet ja telmineet ilman sen kummempia selkkauksia. Hyvää teki kaikille olla taas liikkeellä suuremmassa laumassa, jossa on eri-ikäisiä koiria.

Tänään aamulenkillä löysin taskustani koirannamuja, joten metsäpolulla tein molempien kanssa pudotetun esineen noutoa. Kyllä olivat koirat onnellisia, ja toimivat tosi hienosti!  Nyt meneekin viikonvaihde työn merkeissä. Toivottavasti päästään ensi viikolla vielä jälkimetsään!