Lämmin ja aurinkoinen, lähes kesäinen sunnuntai. Hakuporukka kokoontui kyläkaupallemme, mukana Ari & snautseri Otto, Mika & kultsut Lyyti ja Ainu (11 viikkoa!), Satu ja Sirkku & tolleri Topi, aussie Susu ja joukon jatkona cavalieri Mörkö, Johanna & aussie Jesse sekä meiltä Unski ja Pami.

Tallattiin n. 150 m alue vaihtelevaan sekametsään, jossa alkupäässä pusikkoa ja koivuja ja puolesta välistä vanhaa kuusimetsää. Tuuli oli kohtalainen oikealta puolen.

Tein Unskille ja Pamille molemmille samanlaiset harjoitukset, tarkoituksena motivaation lisääminen ja hauskanpito:

Toin koiran n. 20 metrin päähän hakuradan aloituspisteestä, mistä katseltiin kun kaksi maalimiestä lähti piiloihin etukulmiin. Molemmat koirat olivat aivan täpinöissään ja tekivät hienosti työt . Palkkana näytöillä oli lihapullia. Kolmas maalimies oli vasemmalle kuusikkoon pakeneva ja wubbaa heilutteleva - siis suorapalkka. Sekä Unski että varsinkin Pami olivat vähän ihmeissään suorapalkasta, mutta lähtivät sitten kyllä leikkimään maalimiehen kanssa, kun en yrityksistä huolimatta lähtenyt mukaan leikkiin. Hauskaa tuntui molemmilla olevan!

Susu osaa jo etsiä hienosti ja irtoaa hyvin. Vaikka se on ahne, niin palkan loputtua sillä on jo vähän liiankin kova kiire etsimään seuraavaa ukkoa. Tähän täytyy alkaa kiinnittää huomiota, ettei Susu karkaisi maalimieheltä jo omin päin seuraavalle.

Jesse toimii upeasti. Ensi keväänä kokeisiin!