Jihuu, viikko vapaata! Tekeekin mieli vain siivoilla ja lorvia, mutta pakkohan tässä on jotain muutakin puuhailla.

Heti ensimmäinen vapaa aamu alkoi varhaisella herätyksellä, kun ähdettiin Unskin ja Pamin kanssa silmäpeilaukseen. Pami-rukka vapisi kuin haavanlehti aluksi eläinlääkärin odotushuoneessa, mutta rauhoittui pian, kun huomasi, ettei Unskilla eikä muillakaan asiakkailla tuntunut mitään hätää olevan. Oli mukava heittää läppää taas Jari-tohtorin kanssa ja tyttösten silmät olivat puhtaat, kirkkaat ja terveet.

Iltapäivällä lähdettiin kentälle hyvissä ajoin ennen Josepan tottisryhmiä vähän itseksemme treenailemaan. Ehdin ottaa molempien kanssa ihan kivat treenit, hiottiin seuraamista, noutoa ja hyppy- sekä estenoutoja. Palkkasin paljon ja lopuksi tein molemmille vielä kivat eteenmenot suoraan hangessa tököttävälle patukalle. Sitten käytiin Linnunlahden metsikössä pikku lenkillä. Oli mun koulutusvuoro "edistyneitten" ryhmässä, harjoiteltiin noutoa ja hyppyjä. Unski sai olla apulaisena esittelemssä noudon opettelua, mutta loppuajan joutuivat molemmat odottelemaan autossa.

Koulutuksen päätyttyä Satu ja Sirkku tulivat Susun kanssa kentälle. Olipa Susu kasvanut! Alkaa olla koipeliini- ja piikkinokka-iässä. Reipas ja hauska lapsonen! Haettiin Topi ja Mörkökin autosta mukaan ja lähdettiin lenkille Linnunniemen ympäri. Sää oli tyyni ja hieman kevättä ilmassa pakkasen joukossa. Koirat löysivät tuon tuostakin kalojen jätteitä jäältä ja rannasta - varsinkin Susu oli kovasti ylpeä löydettyään suuren hauen leuan. Ikävä kyllä aarre piti huijata pois Susulta, koska tuollaiset ihanuudet saattavat sitten oksettaa tosi pahasti myöhemmin. Autoille palattuamme Sirkku tokoili vähän Mörkön kanssa, ja Susu olisi niin mielellään osallistunut harjoituksiin!

Tänään tein aamupäivällä koirien kanssa pitkän kävelylenkin ja sitten trimmasin Unelman. Unski on myös aloittanut nyt karvanlähdön, kun Pami on jo lopettelemassa. Eli seuraavana vuorossa on imurointia ja iltasella vieraita tulossa.