Satu haastoi: Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa (jos saa haasteen uudelleen, niin ainakin viisi lisää). Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle. Kerro heille, että ovat saaneet haasteen, sekä mainitse haasteen antaja postauksessasi (linkitä, jos hänen bloginsa on julkinen). Haastan Virpin, Maijan, Elinan, Eevan ja Minnan.


Ok, tässä tulee mieleenjuolahduksia. Piti kuitenkin tehdä jonkinlaista karsintaa, eli jätin pois kaikki ihmiset. Muuten olis tullut vain lista nimiä, ja sitten olis ollut vaikea valita kaikista rakkaista...

1. Lokki. Työmatkani kulkee yli sillan, jonka lähellä on vedessä muutama ruohomätäs. Jo vuosia yhdellä, aina samalla mättäällä on pesinyt lokki. Tänä vuonna se ilmestyi määttäälleen toissapäivänä. Siinä se vain hautoo viikkokausia, vaikka rekat jyristävät ohi, vettä sataa, aurinko paahtaa, joskus jopa onkimiehet viskelevät siimojaan sen yli. Odotan joka aamu, että näen sen taas.

2. Paimennus. On se vaan niin hienoa nähdä koira siinä työssä, mihin se on tarkoitettu. Ja työskennellä sen kanssa. Tai ainakin opetella.

3. Villasukat. Ah, nuo lämmittävät lohduntuojat pelastavat monessa tilanteessa j tuovat kodin kurjiinkin olosuhteisiin, esim. kosteaan telttaan tai kylmään työhuoneeseen.

4. Kaikki eläimeni. Ihan pakko oli mainita kuitenkin nämä, elämäni sulostuttajat: Unelma, Pami, Viia, Onni ja Mauno. Joskus on niitä niin ikävä ihan kesken työpäivänkin, että sydämestä ottaa. Niiden pienet naamat ja uskolliset silmät. (Maunonko silmät uskolliset? No tuota... herra on nytkin viipyillyt kylillä useamman vuorokauden.)

5. Puhdas koti. Rakastan kotiani varsinkin silloin, kun se on siivottu ja raikas, mitä se on nykyään valitettavan harvoin. Ystäväni Hilkan viisaita sanoja lainatakseni: "Ihmiset, joilla ei ole elämää, voivat vaikka pyyhkiä tiskipöytää."

6. Sade. Rakastan kevään ja alkukesän sadetta, joka puhdistaa kaiken, saa maailman tuoksumaan ja puskemaan hulluna uutta elämää.

7. Harjakiharrin. Rakas mieheni on lahjoittanut mulle pari vuotta sitten ihan uskomattoman hyvän vempeleen. Aina on hyvä mieli kun kuivattelee sen kanssa hiuksia. Tosin mun ulkomuodosta ei saata päätellä, kuinka hienon vehkeen kanssa olen kuluttanut aikaa aamulla.

8. Matkustaminen. Siis ennen kaikkea ulkomaille. Vuosi vuodelta lähteminen on vaikeampaa ja koti-ikävä karseampi, mutta perillä on ihanaa. Tai siis kun on matkalla on jo perillä. Lähes yhtä ihanaa on saada postikortti ystävältä ulkomaanreissulta. Kiinnitän sen jääkaapin oveen ja tutkin sitä aamuisin kahvia juodessani. Tällä hetkellä jääkaapin ovessa on kortit Rodokselta ja Firentzestä.

9. Aidot kohtaamiset. Varsinkin töissä, mutta toki muuallakin kohtaa silloin tällöin ihmisen, jonka kanssa kaikki vain... on auki. Molemmat toimivat peilinä toisilleen. Kuuntelevat toisiaan ja älyävät näkevänsä saman abstraktin kauneuden ja mahdollisuuden. Niinä hetkinä ei mikään pelota, tai ainakaan sillä ei ole mitään väliä.

10. Jäljestys. Toki kaikki puuhailu koirien kanssa, mutta oi sitä autuutta, kun kulkee tyynessä metsässä jälkiliina kädessä koiraan luottaen, hauva häntä heiluen tekemässä sitä, minkä se niin hyvin osaa ja mistä se nauttii. Muinoin innokkaampana hakuharrastajana pidin jäljestystä tosi tylsänä lajina, mutta sen hienouden tajuaakin vasta kun siihen itse perehtyy.