Ainakin esineruutu meillä sujuu! Illan piristykseksi ajelimme Jamikselle jälkiporukoiden treeneihin katsomaan, olisiko vieraita esineitä tarjolla. Ja siellähän oli Hilkan ryhmällä oikein esineiltamat menossa! Päätin varmistaa Pamin esine-etsinnän tason, joten en mennyt edes mukaan tallaamaan ruutua. Tytöt tallasivat n. 20 X 40 m harjoitusruudun mäntykankaalle ja Hilkan pussista sinne vietiin 3 esinettä. Pami sai aloittaa, ja intoa oli taas vaikka muillekin jaettavaksi. Ajattelin, että se juoksee taas enemmän juoksemisen ilosta kuin käyttää nenäänsä, mutta niinpä vain pieni lompakko, hanska ja patalappu nousivat hurjassa tahdissa. Olipa taitava ja iloinen hauveli!

Muutamien nuorien koirien harjoitusten jälkeen myös Ulpukka pääsi hakemaan ne samat 3 esinettä. Mummu toimii järjestelmällisesti eikä tuhlaa enää askeliaan. Ja nauttii tekemisestä niin liikuttavan paljon!

Jenna ja Pia pyrähtivät koirineen paikalle ja lähdimme yhteislenkille: Bullmastiffit Urho, Turbo ja Darra, airedalenterrieri Edi ja aussiet Unelma, Pami, Kiri ja pikkuinen Toma. Kiri oli vähän vaisu ja väsyi aika pian, se oli nimittäin herännyt juuri nukutuksesta. Kirin selkä kuvattiin varmuuden vuoksi, ja aivan terve luusto oli vauhtimimmillä. Pikku Toma oli hurjan reipas ja mennä rehvelsi yli risujen ja poikki lätäköiden aussievauvan tarmolla ja sinnikkyydellä. Isojen vauhti vähän jännitti ja ihastutti.