Pamin pentuset lähtivät talosta, viimeiset torstaina. Mummo tuli meille juhannuksen viettoon, siivosimme talon ja ihmettelimme autiutta. Ikävä häipyy pikku hiljaa. Perjantaina nukuin ruhtinaallisesti puoli yhdeksään! Juhannus meni kesästä nautiskellessa: saunottiin, grillailtiin ja kuunneltiin vanhoja iskelmiä. Koirien kanssa tehtiin pitkiä lenkkejä ja käytiin naapurissa lähtökahvilla; muuttavat lapsineen, koirineen ja hevosineen Lappeenrantaan. Harmi. Mukavat naapurit. 

Lauantai-iltana kävin tekemässä koirille peltojäljet. Muutama sata metriä oli pituutta ja heinä parikymmensenttistä. Pamille viisi kulmaa, joista yksi terävä. Kuusi keppiä ja viimeiseksi vielä wubba piilossa heinikossa jäljen päässä. Janatyöskentely oli suorastaan olematonta, hauva pyöri ja hillui kuin mielenköyhä, mutta jäljen havaittuaan nappasi sen heti ja jäljesti loistavasti nenä syvällä kaikki kepit tyylikkäästi poimien ja kulmat suorastaan nuolemalla. Pitäisi siis tehdä janaharjoituksia.

Unskin jälki oli hiukan lyhyempi, mutta kuusi keppiä oli sielläkin ja viisi kulmaa, joista kaksi terävää. Tämä olikin Unskin ensimmäinen pk-jälki tänä vuonna! Vauhtia oli aluksi liikaa, mutta ensimmäisen terävän kulman jälkeen tasoittui ja tarkentui. kepit nousivat mallikkaasti ja tytteli oli silmin nähden onnellinen. Wubbaleikki kruunasi tietysti homman.

Sunnuntaiaamuna suuntasimme koko konkkaronkka Sulkavalle sukuloimaan. Menomatkalla sivistimme hiukan itseämme ja koiria Savonlinnassa kaupunkikävelyllä. Perillä koirat saivat kunnon lapsikäsittelyn: Fanny 1 v "silitti" välillä aika rajustikin, ja sai vastalahjaksi runsaasti märkiä aussiepusuja. Maj 5 v. halusi välttämättä kävelyttää Unskia hihnassa. Unskihan ei lämmennyt asialle ollenkaan, eikä halunnut lähteä Majn kanssa mihinkään, joten minun oli lähdettävä mukaan. Niinpä kävelimme sitten yhdessä ympäri laajaa pihamaata, Unski kärsivästi murmettaen ja Maj onnesta ymmyrkäisenä. Pami ja Roosan Urho -koira eivät oikein tule toimeen keskenään, joten Pami joutui istumaan välillä autossa, että Urhokin sai ulkoilla omalla pihallaan. Tein Unskin ja Pamin kanssa myös ihanan metsälenkin, ja pois lähtiessä  päätimme käydä vielä Sulkavan Linnavuorella. Rankka kiipeäminen kannatti, maisemat olivat huikaisevat!

Olimme kotona vasta yhdeksän maissa illalla. Pehkuihin siis, ja aamulla arkeen ja töihin.