Käytiin sunnuntai-iltapäivän ratoksi pikkuporukalla Käsämässä hakumetsässä. Kylmästä kelistä huolimatta hyttysiä oli tsiljoonittain, mutta maasto oli hieno. Enimmäkseen mäntykangasta, keskilinjana hiekkainen metsätie. Tallattiin sellainen sopiva "neljän piston alue". Oikealle rinne alaspäin, vasemmalle jyrkkä rinne ylöspäin ja etukulmassa pari valtavaa kuoppaa. Taemapana alueella myös katajapusikkoa, kuoppia, risukasoja yms. Sovittiin vakiopiilot: Vas. etukulma kuoppa, oikealla mäennyppylän takana, vas. takakulmassa maastoverkolla peitetty pahvilaatikko pusikossa, keskellä oikealla maastonkankainen "teltanpuolikas" hämäyksenä, oikea takakulma sopivasti maastossa piilossa mäenrinteessä.

Pamille peiteltiin kaikki ukot (paitsi viimeinen) kunnolla pressuin ja maastoverkoin, pienimpänä Seija sai ryömiä pahvilaatikkoon. Viimeinen ukkeli vain makasi maassa kasvot alaspäin. Ilmaisu kiintorullalla. Kun tulin Pamin kanssa keskilinjalle, se otti jo hajun vasemmasta etukulmasta, mutta laitoin sen menemään oikealle ensin. Pami juoksi muitta mutkitta suoraan pressuun kääriytyneen Jorman luo, otti rullan ja lähti tulemaan. Paluumatkalla se kuitenkin äkkäsi hämäykseksi pystytetyn teltan, meni katsomaan sitä ja pudotti rullan suustaan. Otin Pamin sivulle ja lähetin uudelleen Jorman luo. Kun näin, että se nappasi rullan, kehuin heti, ja tuonti sujuikin hienosti. Näytöillä annoin maalimiehille luvan palkata vasta sitten kun olin itse saapunut paikalle. Pamilla on toisinaan taipumus vain kiertää ja kiertää maalimiestä ympäri, eikä se aina muista asettua maahan - nyt siis harjoiteltiin sitäkin, että pitää odottaa kauniisti maassa, ennen kuin saa palkan.
Toinen etukulma meni hyvin. Sitten lähetin Pamin oikealle vielä nähdäkseni mitä se tekee teltan kanssa, mutta se ei mennytkään enää teltalle, vaan kävi katsomassa puulaatikkoa, joka oli metsässä pystyssä. Kehuin ja kutsuin pois ja heitin suoraan yli vasemmalle puolelle. Kaksi viimeistä ukkoa löytyivät hienosti, ilmaisut moitteettomat ja näytöillä makasi kauniisti odottaen. Oikein kivat harkat!