Unski pääsi hakumetsään kuukauden tauon jälkeen. Tai no - tehtiinhän me Kuttukuussa yksi risteilyharjoitus, mutta sekin pellolla.

Tallattiin n. 100 metrin alue Jaamankankaalle mäntymetsään. Keskilinjan oikealla puolella laskeva rinne ja sen alla tiheää istutusmännikköä hyvin vaikeakulkuisella pohjalla. Vasemmalla tasaisempaa mäntykangasta, joitakin pikku puskia ja kantoja.

Tavoitteena oli opettaa Ulpukalle, että kaikki maalimiehet eivät aina ehkä palkkaakaan. Unskihan on tullut varsin vaativaiseksi näytöillä: ei malttaisi millään odottaa, että maalimies avaa namirasian tai vetää wubban taskustaan.

Ilmaisut irtorullilla ja neljä maalimiestä: 1. oikealle mäen alle istutusmännikön laitaan umpipiiloon (kevythäkki), ei palkkaa. Ilmaisu hyvä, näytölle juostessani Unski etsi sopivaa paikkaa, mistä arveli maalimiehen purkautuvan ulos ja asetteli nenäänsä jo vetskarinrakoon valmiiksi nappaamaan palkan. Sain komentaa sen sivulle tosi kovasti parikin kertaaa, ennen kuin se totteli. Maalimiehen noustessa Unski meni heti toiveikkaana nuuskuttelemaan tätä, mutta Aija antoi vain kunnon kehut, ja lähdettiin jatkamaan. Into ei onneksi laskenut yhtään.

2. Vasen etukulma, maalimies pressuun kääriytyneenä, näytöllä palkkana lihapullaa. hienosti meni ja oli onnellinen tyttö.

3. Oikea takakulma, umpipiilo (pahvilaatikko), ei palkkaa. Hyvin meni tämäkin. Tosin tuuli oli aika kova, ja kaikki koirat lähtivät ensin etenemään keskilinjan suuntaisesti tuulen alle ja kääntyivät sieltä kohti takakulmaa. Mutta fiksujahan nuo ovat, mokomat. Mikan noustessa laatikon alta Unski ei meinannut millään uskoa, että tälläkään ei ole namuja! Hävytöntä! Mutta niinpä jaksoi ilmeisesti palkan toivossa lähteä reippaasti vaan uudelleen etsintään ja tekikin aivan loistavan piston vasempaan takakulmaan, vaikka 4. maalimies olikin jo melko lähellä keskilinjaa, avopiilossa risukasan takana makaamassa. Ja näytöltä antoi lihapullien lisäksi vielä wubban! Kyllä riitti lystiä.

Hyvä treeni. Sanoinkin kavereille, että Unski alkaa olla nyt luotettava hakukoira, kun ikää on jo reilut 9 v.