Ihana kesäpäivä! Kävin tekemässä Unskille ja Pamille vaikeat jäljet Piitsamonniemeen. Saivat vanhentua painostavassa ukkoshellesäässä pari tuntia.

Pamin jäljen jana oli metsäautotiellä varjoisassa kuusikossa, n. 50 m pitkä. Pami ei meinannut malttaa edetä suoraan, vaan lähti jo aiemmin sivuilta etsimään jälkeä. Otin sen uudelleen sivulle ja lähetin suoraan, ja hienosti se sitten jäljen nostikin. Jälki kulki ensin varsin peitteisessä ja muhkuraisessa sekametsässä, välillä traktorin jälkiä ja pitkää heinikkoa, sitten taas varvikkoista mättäikköä mäntymetsässä, tien ylitys, ojan ylitys niitylle, jossa polven korkuista heinää, tien ylitys ja päätös metsään. Kaikkiaan 5 kulmaa, joista yksi terävä. Kuusi keppiä. Kyllä oli pikkukoiralla hommia! Välillä se selvästi turhautui ja alkoi juoksennella nenä korkealla edestakaisin sivusuunnassa, kun jälki hukkui, mutta rauhoitin aina tilanteen, otin koiran viereen ja osoitin sille hiljaa maata. Hyvin sillä riitti intoa etsiä loppuun saakka, ja kaikki kepit löytyivät!

Vaikea oli jälki Unskillekin. Jana n. 40 m ylämäkeen jo umpeen kasvaneelle hakkuuaukealle, sitten etenemistä siinä sekalaisessa pihlajapöheikössä, tien ylitys istutuskoivikkoon, koivikosta tien ja ojan yli niitylle, sieltä ojan yli oraspellolle, terävä kulma ja takaisin niitylle. Kaikkiaan siis 5 kulmaa, joista 2 terävää, ja 6 keppiä. Alku meni upeasti, mutta ensimäisen tien ylityksen jälkeen istutuskoivikon suorassa kulmassa jälki hävisi täysin. Ajattelin, että meillähän ei ole mitään kiirettä ja annoin Unskin työskennellä ihan omaan tahtiin. Varmaan 10 minuuttia se kierteli ja lähti useaan kertaan seuraamaan jotain harhajälkeä oikealle, kun minun tekemäni jälki taas kääntyi vasemmalle. Lopulta kävi jo sääliksi pikku Uuta, ja otin muutaman askeleen eteen päin. Unski tajusi vihjeen ja yhtäkkiä sai tuulesta hajun kepistä n. 10 metrin päästä! Siitä olikin helppo jatkaa, ja loppu meni mainiosti, vaikka Ulpukka olikin selvästi uupunut. Jälkimotivaatio sillä on kyllä mahtava! Viimeisen kepin jälkeen jaksoi vielä riekkua wubban kanssa.

Itse olin painostavasta ukkosilmasta niin poikki, että kotiin pääsyäni pidin kunnon huilitauon siivouksesta ja istuin vaan pitkän tovin siideriä siemaillen. Päivän kruunasivat vielä mainiot agility- ja tokouutiset. Ihana kesäpäivä kertakaikkiaan!