Nyt kun olen ketjuttanut tottisliikkeitä siten, että eteen lähettäminen on lopuksi ikään kuin palkkana, niin Unski on alkanut ennakoida eteen lähettämistä hirveästi - ainakin yökisoissa se näytti minusta siltä. Niinpä pähkäilin, että jos saisin luoketulon toimimaan palkkana, niin ennakointi voisi vähentyä ja luoksetulot ehkä alkaisivat sujua. Tältä pohjalta siis harjoittelimme eilen.
Aloitusrituaalit samaan tapaan kuin ennenkin: Unskin kanssa kentälle, reppu kentän laitaan, näytin Unskille, että repussa odottaa herkkupalkka. Sitten otin mukaan kilon kapulan ja takataskuun patukan. Kapulan jätin keskelle kenttää.
Ihan aluksi jätin Unskin istumaan paikalleen, kävelin 40 askelta, käännyin ja kutsuin luokse. Heti kun Unski alkoi tulla, heitin patukan jalkojeni välistä taakse, tarkoituksena sis, että tullaan täysillä ja on hauskaa. Muutamia toistoja eri asennoista. Viimeisen luoksetulon tein siten, että jätin Unskin maahan, kävelin 30 askelta ja heitin patukan vielä eteen päin. Käännyin sitten vasta Unskiin päin ja kutsuin. Se tuli salamana, savu nousi takapuolesta kun se jarrutti istumaan eteeni. Loistava suoritus, siis! Vapautin heti, ja Unski syöksyi patukalle.

Sitten otimme hiukan seuraamista ja liikkeestä istumisen. Sujuivat oikein hyvin ja Unski vaikutti keskittyneeltä. Myös juoksusta maahan meno oli nopea ja hyvä. Juoksusta seisomaan jääminen taas ei ottanut tapahtuakseen, vaan Unski putosi istumaan. Kun lopulta sain onnistuneen ja nopean suorituksen, otimme palkaksi tasamaanoudon. Lopuksi vielä pari riemukasta luoksetuloa patukkapalkan kanssa ja sitten loppupalkalle repulle.

Pamin kanssa otin hiukan seuraamista, joka nyt sujuikin harvinaisen hyvässä kontaktissa ja tiiviisti. Kaikki jäävät liikkeet (voittajaluokan) menivät myös erinomaisesti; Pamilla ei ole mtään vaikeuksia pysähtyä nopeasti juoksusta. Sitten pari tasamaanoutoa, yksi luoksetulo ja eteen lähettäminen. Tuolle koiralle saisi tosi hyvän tottiksen, jos osaisi opettaa.
Fiilis molempien kanssa oli rauhallinen, hauska ja kaikin puolin miellyttävä!