Aloitimme Viian kanssa Josepan pentukurssilla. Ohjaajina ovat Hilkka ja Terhi - kivat tädit. Nauru Myös kurssikaverit tuntuvat oikein kivoilta. Mukana ainakin eilen oli snautseri, collie, sekarotuinen, havanankoira (?), porokoira ja 3 sakemannilapsosta. Saattoi olla muitakin, mutta keskityin lähinnä omaan pienokaiseeni Viaton. Päällimmäisenä porukasta jäi mieleen rauhallisuus: kukaan ei haukkunut eikä riehunut, vaan kaikki osallistuivat avoimen uteliaasti ja leikkisästi yhdessä puuhailuun. Kurssi on tarkoitettu 4 - 7 kk ikäisille pennuille; Viia on vanhimmasta päästä.

Ensin tädit kiersivät kopeloimassa penneleitä ja tutkimassa niiden hampaita. Viia heittäytyi tietysti selälleen perusteellista tutkimusta varten, ja näytti puhtaanvalkoisen kalustonsa ilomielin. Sitten harjoittelimme istumista ja kontaktia sekä ohituksia. Istumisen Viia jo osaakin käskystä, mutta ilahtui kovasti, kun sai tottelemisesta vielä namiakin! Harjoitusten lomassa leikimme hieman vauvawubballa. Viia keskittyi ihan mukavasti kaikkeen tekemiseen.

Kummasti 45 min. hengailua pentuporukassa riitti väsyttämään aussiepienokaisen. Illalla se ei jaksanut enää kotona tuhota mitään eikä kiusata mummojaan.