Josepan "viralliset" hakutreenit alkoivat eilen. En päässytkään käytännössä tutustumaan uuteen hakuryhmääni, vaan menin paikkaamaan erästä toista ryhmää, jossa oli vähän jäseniä paikalla.
Löydettiin tosi hieno, meille aivan uusi hakualue. Mäkistä metsää, kumpuja, kuoppia, polkuja, kantoja ja erikokoisia puita. Merkittiin keskilinja metsään ja tallatiin n. 60 X 80 m. Lämpötila +4, välillä satoi, vähäisiä tuulenvireitä klo 8:sta.
Unskille innostusharjoitus: Yksi maalimies vasempaan etukulmaan kunnolla piiloon. Unski teki kohtalaisen hyvän piston, etsi innokaasti ja nappasi kiintorullan aivan maalimiehen nenän edessä. Näytölle lähdettäessä maalimies pinkaisi karkuun ja Ulpukka hulluna perään. Palkkana lihapullia maalimieheltä ja sitten riisuttiin panta ja liivit ja heiteltiin palloa.
Pamille kolme maalimiestä valmiiksi: 1. Vasen etukulma kuoppaan, 2. oikealle n. 40 metriin sivurajalle harjanteen päälle kuoppaan maastoverkon alle, 3. vasemmalle n. 70 metriin ja n. 7 m keskilinjasta. Maalimiehet saivat itse valita paikat. Ensimmäisen tiesin, mutta toisen ja kolmannen sijainnista ei ollut kuin aavistus. Kaikki irtorullalla, palkkana lihapullia ja nakkeja heti koiran saapuessa näytölle.
Kiinnitin erityistä huomiota hyviin lähetyksiin. Odotin tyynesti, kunnes Pami pidätti hengitystään ja kohotti hieman korviaan. Kaksi ensimmäistä maalimiestä löytyivätkin vauhdikkailla ja melko suorilla pistoilla. Kolmannen kohdalla mulle sattui virhe: luulin, että maalimies oli taempana rinteessä suuressa kuopassa, ja lähetin Pamin sitä kohti. Tuli siis tyhjä pisto, annoin koiran palata omaan tahtiinsa ja kehuin kovasti. Otin pari askelta takaisin päin ja lähetin uudelleen. Pami lähti suoraan, ja parin loikan jälkeen kääntyi jyrkästi vasemmalle ja ilmaisi viimeisen maalimiehen minulle yllättävän läheltä.Namujen jälkeen heiteltiin palloa pitkin korpea. Tuntui tosi mukavalta, kun ei itse tiennyt maalimiesten paikkoja, ja koira sai toimia "ihan oikeasti".