Täytyy nyt vähän kertoa Pirren kuulumisia, kun se on ollut meidän kanssa niin monessa mukana (Pirren kuva pari kirjoitusta alempana):

Pirren perhe on muuttamassa pois meidän naapurista, ja sen isäntä kävi lauantai-iltana kysymässä haluttaisko me ottaa se. Vaikka Pirre on valloittava pakkaus, niin sanottiin ei, koska a) kaksi koiraa on meille nyt sopiva määrä (helppo pitää kolmatta hoidossa tarvittaessa) ja b) Pirre on vähän hankala, kun emme harrasta metästystä ja sillä on voimakas riistavietti, siispä sitä ei voi laskea irti missään. Mutta kysyin, saanko etsiä Pirrelle uutta kotia ja sunnuntaina katselin Apulasta "Annetaan koti" -osastoa, ja laitoin muutamille sähköpostia ja kerroin Pirrestä. Mainitsin, että se ajaa hyvin jänistä, mutta en sanonut haukun kestävyydestä mitään, koska tositoimissa Pirjoa ei ole koskaan käytetty.

Useita yhteydenottoja oli heti tullut, ja maanantaina Pirre lähti Viinijärvelle kokeeksi. Tänään kuulin, että Pirre oli ajanut loistavasti sekä jänistä että metsäkaurista, ja saa jäädä uuteen kotiinsa ihan oikeaksi metsästyskoiraksi! Perheessä on kaksi lasta, joista Pirre pitää tosi paljon, ja kolme muuta koiraa, ja kun se tottelee niin hyvin, niin se saa olla isännän seurana pihatöissä ym. maatalon hommissa. Pikku Pirjoa tulee tietty ikävä, mutta eihän se kovin kaukana ole, ja on niin onnellista, että se saa vihdoinkin toteuttaa itseään sekä seurakoiran että metsästyskoiran tehtävissä.