Maanantaina käytiin Hannan ja Jatsin luona lenkkeilemässä. Hanna on kirjoittanut siitä oivalliseen tapaansa blogissaan, joten en lähde kilpailemaan tilanneselostuksen kanssa.

Meillä on aivan tavaton karvanlähtö. Unski on jo lopettelemassa, mutta Pampula päästelee ihan täysillä. Maanantaina harjasin siitä 4 muovikassillista ja tiistaina kävin tekemässä pellolle kammottavan karvakasan. On siinä kulkijoilla ihmettelemistä. Pesin molemmat tytöt oikein kunnolla, ja sitten sitä vasta oikein irtosikin.

Pami ontui edelleen maanantaina ja myös tiistaina. Ajoittain vain huomasin epäpuhdasta ravia, toisinaan se meni ihan kolmella jalalla. Siispä lekuriin. Jari totesi luuston terveeksi, liikeradat normaaleiksi, ei turvotusta, ei varsinaisesti aristavia kohtia - kyseessä siis pehmytkudosjuttu, ehkä venähdys. Kipulääkkeillä mennään muutama päivä. Ja lepoa - se ei olekaan niin helposti tehty! Lenkit tehdään hihnassa ja treeneistä on nyt tauko.

Onneksi sain Marikan hieromaan molemmat koirat tänään. Marikakaan ei huomannut Pamin jalassa mitään erikoista, hyvin antoi tytteli hieroa kauttaaltaan. Kumpaisellakin oli vähän jumitusta pitkissä selkälihaksissa, Pamilla molemmin puolin melko tasaisesti, Unskilla oikea pitkä selkälihas ja vasemman lavan kiinnityskohta. Hyvin alkoivat pehmitä, yritetään järkätä hieromisaika myös ensi viikolle.

Unskin kanssa treenattiin eilen tottista kentällä. On se vaan niin ihana, vaikka seuraaminen onkin ihan takapuolesta. Paikallaoloharjoituksissa Mari ja Wallu olivat apuna eli häiriönä. Vähän liikaa oli Unskille, kun Wallu hyppi patukka suussa tokoestettä edestakaisin kahden metrin päässä. Unski nousi seisomaan, mutta kävin palauttamassa sen maahan, ja hieman pienennettiin häiriötä. Joku tolkku sentään "varmallekin" koiralle.

Tänään harjoiteltiin Ulpukan kanssa esineruutua. Tallasin ruudun Pamin kanssa, ja sitten se sai istua onnettomana Back On Trackissaan autossa, kun Unski pääsi hommiin. Alkulämmittelyksi heittelin patukkaa metsään ja hoin "esine". Sitten vilautin kissanruokaa pakasterasiasta, ja sen jälkeen lähdettiin ruutuun. Kolme esinettä nousi suuremmitta vaikeuksitta. Välipalkkana annoin vain kunnon kehut, ja lopuksi sitten taistelupalkka patukalla. Ja autolla nautittiin kissanruoka. Nam! Ihana koira <3.