Pami9.jpg
Pami kesämekossaan. Kuvan otti Sirkku Kouki.




Miun ikioma pikku Pampulainen, maailman paras aussietyttönen, täytti eilen 9 vuotta! Mietin pitkään, minkälaiset synttärijuhlat Pamille järjestäisin. Unskillahan oli megalomaaniset bileet 9-vuotispäivänään lahjoineen, vieraineen, tarjoiluineen, kilpailuineen ja leikkeineen. Ne oli tosi kivat synttärit, mutta Unski nauttii vähän eri asioista kuin PamPam. Yritin päästä Pamin pään sisään, ja mietin, mistä Pami pitää kaikkein eniten. Pami rakastaa tekemistä. Mitä tahansa, kunhan saa panna kaikkensa peliin ja tehdä, mitä osaa. Pami rakastaa myös ruokaa ja herkkuja. Ja kolmanneksi Pami nauttii suunnattomasti Helin hoidoista. Miunkin hieronta, harjaus ja kaikki hoitotoimenpiteet ovat jees, mutta Heli ammatti-ihmisenä on ihan paras.

Pamin syntymäpäivä alkoi hieman tavallista herkullisemmalla aamupalalla ja onnentoivotuksilla pusujen kera. Töistä tultuani Pami sai kaulaansa juhlapantansa.

panta.JPG
(Rumasti reuhottaa tässä tuo pannan pää, mutta näkyypähän paremmin. Sinisessä sydämessä lukee Pamela ja puhelinnumero.)





Koirat pissalenkille, autoon ja vauhdilla Tohtori Kontun kautta Helin vastaanotolle. Selitys eläinklinikalla käyntiin tuonnempana. Pami on niin mielissään päästessään Helin käsittelyyn, että asettuu itse patjalle makaamaan sopivaan asentoon <3. Ihanan hieronnan jälkeen oli tarkoitus mennä tekemään jälkiä ja esineruutua, mutta mie torvi erehdyin menemään kauppaan. Pilkon Citymarketissa oli jotkut super-alepäivät ja väkeä kuin helluntaiepistolassa. Siellä jonottaessa vierähti hyvä tovi, ja kello oli jo lähes puoli seitsemän, ennen kuin olimme kotona. Siispä porukalla vain reippaalle metsälenkille, jonka jälkeen tytöt saivat isot savuluut pihanurmella jyrsittävikseen. Unski ei luusta välittänyt; jäipähän Viialle ja Pamille enemmän namusteltavaa.

Juhlia oli siis jatkettava tänään. Kävin polkemassa jäljet koko porukalle. Jäljentekoa aloitellessani tajusin, että yhtään jälkikeppiä ei tullut otettua mukaan. Puiset pyykkipojat saivat siis kelvata. Juhlakalu sai pitkän peltojäljen, jossa oli seitsemän kulmaa ja neljä pyykkipoikaa. Viialle tein n. 150 m pitkän, makkaralla höystetyn kaaren pellolle. Unskille metsään puolen kilsan mutkikas jälki kolmella pyykkipojalla. Jätin jäljet vanhenemaan ja lähdin lauman kanssa puolentoista tunnin pyörälenkille. Hieno, tyyni ja pilvipoutainen sää!

Jäljestyksen menivät hyvin. Viian makkarajälki oli juuri sopiva. Täytyy vain treenata hieman ahkerammin, niin hyvä tulee. Keppi-ilmaisunkin voisi tietysti opettaa. Nyt jäljen päässä oli makkararasia. Kun Viia löysin sen, kehuin kovasti ja pyysin menemään maahan. Siitä hyvästä aukesi rasia ja makkarat maistuivat. Wubbaa vielä lennäteltiin loppupalkaksi. Pami jäljesti hyvin, mutta pyöri pitkään ensimmäisessä kulmassa. Pyykkipojat eivät herättäneet sen enempää kummastelua. "Kepeistä" palkkasin kuivalihalla ja loppupalkkana oli wubbaleikki. Kovin oli päivänsankari tyytyväinen.

Koska Unskilla on alkanut olla muutaman kerran sekoilua jäljellä, varmistin jäljellä pysymisemme muutamin merkein. Hienosti mummu kuitenkin selvitti kiharaisen jäljen kolmine ojanylityksineen ja nosti nikottelematta pyykkipojat. Wubba olisi kyllä päässyt hengestään, jos sillä sellainen olisi ollut.

Nyt nukkuu onnellinen aussiekolmikko päikkäreitään. Illalla käydään vielä esineitä etsimässä ja huomenna olisi tottistelun vuoro.

Niin, se tohtorilla käynti:
Unskillahan todettiin noin kuukausi sitten alhaiset leukosyyttiarvot ja virtsan ph. No, keskiviikkona kävimme kontrollissa, ja leukkarit olivat kunnossa (ilmeisesti jokin ohimenevä tulehdus, siis), mutta ph oli edelleen alhainen. Saimme mukaan Royal Canin S/O Urinary -lääkeruokaa ja ohjeeksi syöttää VAIN sitä pari päivää. Eilen siis otettiin jälleen pissanäyte ja sitä kiikutin Martinalle tutkittavaksi. Ph olikin nyt "De Luxe", sanoi Martina, ja jatkoi: "Nyt tehdään experimentin". Ohjeeksi siis syöttää jälleen tavallista ruokaa viikonlopun yli, ja maanantaina jälleen näyte. Jos ph on laskenut uudelleen, siirrytään kokonaan Urinary-ruokaan. Onneksi Unski piti siitä tosi paljon. Normaalistihan Unski on nyt syönyt Hill's Adult Mature 7+ -nappulaa  höystettynä lihoilla, piimällä, kasviksilla, kotiruoalla ja milloin milläkin sörsselillä. Maanantaihin siis.

Pami9ja+uu.jpg
Sirkku kuvasi Pamia, niin Unski tietysti asettui tottuneesti etualalle poseeraamaan.