Jaahas, viikonvaihde meni hulinassa: luonnetestituomarien koulutuspäivät Tampereella, aussieyhdistyksen jalostustoimikunnan kokous, teatteria ja luentoa... Maanantai-illaksi oli sovittu toko-ryhmän treenit AMK:n parkkipaikalle. Oli kaunis kevätsää ja ajelin koirien kanssa sovittuun paikkaan, mutta siellä ei ollut ketään muita ja P-paikka oli remontin alla. Höh. Puhelinkin oli jäänyt kotiin, joten en voinut kysyä keltään, missä ovat. Siispä ajoin Kanervalan koulun hiekkakentälle, joka olikin keskeltä kuiva ja tasainen tarpeeksi laajalta alueelta, ja pidin omieni kanssa hyvät tottistreenit.

Pami oli aivan mielettömässä vireessä. Virittelin sitä aluksi patukalla. Yritin muistaa kaikki Suskin säännöt: vihjeet, palkkauksen, jäykistelyn, äänensävyt... Toimii. Koira on keskittynyt ja ihan huokuu intoa. Sivulle tulot ovat parantuneet huomattavasti. Apuohjaajaa ei nyt ollut sanomassa, onko se suorassa vai ei, mutta omalla sivusilmällä katsottuna asento on parempi kuin ennen. Ja joka kerta! Seuraaminen on tiivistä ja innokasta, vihjeet auttavat jäävissä liikkeissä. Luoksetulosta saa tosi vauhdikkaan palkkaamalla Suskin neuvojen mukaan keskeltä edestä ja koirasta poispäin. Viimeiseksi vielä otin eteenmenon kahdella palkalla, kun en höhlä muistanut ottaa kolmatta mukaan. Vein patukan ja wubban kentän laitaan, ja Pami toi tietysti ensin wubban, koska se on siihen ihan hulluna. Sitten se ei tajunnutkaan, että miks vielä pitäisi lähteä, vaikka näytin sille kädellä suunnan. Lähtihän se kuitenkin mutkitellen, löysi patukan ja toi sen, mutta halusi wubban palkaksi. Ok, alamme harjoitella eteenmenoa kolmella wubballa.

Unski oli oma itsensä, hullu pyörremyrsky. Aluksi se tappoi patukan, sitten ei luovuttanut sitä ennen kuin oli taisteltu kunnolla, sitten kiersi kolmesti mun ympäri, ennen kuin oli itse tyytyväinen perusasentoonsa . Sen jälkeen kaikki sujuikin ihan hyvin lukuun ottamatta lievää edistämistä seuraamisessa.  Harjoiteltiin liikkeestä istumista ja liikkeestä maahanmenoa, sekä luoksetuloja. Sitten kentän läpi alkoi valua lenkkeilijöitä, joten eteen lähettäminen jätettiin pois. Kyllä se vaan on niin, että treeni-into kasvaa kevään edetessä!