Vaihteeksi vierailimme Pamin kanssa "vieraassa" hakuryhmässä. Tallattiin n. 150 m pitkä ja reilusti yli 120 m leveä alue haastavaan maastoon: keskilinja lähes umpeen kasvanut metsätien pohja, vasemmalla syvä notko, suorastaan rotko, alue jatkui sen toiselle puolelle jyrkkää rinnettä ylös rinteen päälle saakka. Oikealla aluksi jyrkästi nousevaa rinnettä, sitten tasaista, tie alueen poikki, maakuoppia, juurakkoja yms. Sekametsää, katajapensaikkoa, notkossa pusikkoa enemmän. Keli oli hiukan painostava ja pilvinen, mutta eipä satanut. Vienoa tuulta paikoitellen klo 14-15 suunnasta.
Ilmaisu kiintorullalla, maalimiehiltä makkaraa palkkana sitten kun anna luvan palkata. Loppupalkkana tietysti wubba.
Suunnitelma: 1. Oikea etukulma, maalimies  maakuopassa maastoverkon alla. 2. Vasen etukulma tyhjä, maalimies käy siellä kääntymässä. 3. Eka maalimies siirtyy n. 60 metriä eteenpäin alueen puoliväliin juurakon taakse ja kääriytyy pressuun. 4. Vasemmalla puolivälissä, rotkon toisella puolella rinteen alaosassa pressuun kääriytyneenä puskassa. 5. Oikea takakulma tyhjä, maalimies käy siellä kääntymässä. 6. Vasen takakulma, maalimies kuusen alla pressussa.
Ensimmäinen lähetys, ja Pami kaarsi aivan liikaa vastatuuleen. Otin pois ja laitoin uudelleen, meni suoraan, hienosti tehty nosto. Toinen pisto siis tyhjä, erinomainen esitys. Kolmas meni myös loistavasti. Sitten tulikin moka: Lähetin Pamin kolmannelta suoraan vastapuolelle eli vasemmalle ja se kaartoi notkon pohjalla runsaasti oikealle. En pystynyt hahmottamaan aluetta, ja luulin, että aletaan olla melko lähellä takarajaa. Pelkäsin, että keskialueen ukko jää välistä ja Pami menee suoraan takakulmaan, joten huusin sen pois. Mutta sepä tulikin rulla suussa! Raks raks, kuului poloisesta pääkopastani kun mietin mitä teen, ja tein tietysti väärän ratkaisun: Lähetin Pamin uudelleen toivossa, että se menisi enemmän vasempaan. No, eihän se tietenkään mennyt, kun oli löytänyt ukon, vaan meni uudelleen samaan paikkaan ja toi rullan taas. Varmana siitä, että kyseessä on takakulman ukko, sanoin Sonjalle, että lähden nyt näytölle ja palataan lopuksi ottamaan keskiukko eli Auli ylös. Mutta kas, pressun alta paljastuikin Auli, eli Pami oli ollut oikeassa koko ajan! No, eipä auttanut muu kuin kehua koiraa kovasti. Sitten hieno tyhjä pisto oikeaan takakulmaan ja vielä lähetys vasempaan takakulmaan. Pami kävi siellä, mutta ei tuonut rullaa. Kääks!?! Lähetin uudelleen - tulee taas takaisin ilman rullaa.  Selvitettiin, että Pami oli käynyt maalimiehellä katsomassa, mutta ei tehnyt elettäkään ottaakseen rullan.  Käskettiin ojentaa vähän kättä, ja lähetin Pamin vielä. Sitten tuli hyvä suoritus, päästiin näytölle ja palkkaamaan, ja kehuttiinkiin porukalla oikein megapaljon.
Analyysi: Mea culpa. Juu, olen valmis menemään hirteen. Kun en hyväksynyt yhtä rullan tuontia, Pami meni heti epävarmaksi. Koira toimii erittäin hyvin. Opetus: Luota koiraan, älä ajattele! Kun se tuo rullan, menet näytölle ja sillä siisti. Voi hitsin hitsi. Tuskin sain nukuttua yöllä. Koiraparallani on maailman pöllöin omistaja. Tekis mieli lopettaa koko hakuharrastus tähän, kun en kerta opi mitään.