Tiistai-iltana lähdin Hipan ja Pamin kanssa tokotreeneihin. Hipan kanssa menimme arkitottelevaisuusryhmään, missä aiheena oli leikki ja aktivointi. Ensin pieniä kontaktiharjoituksia: kädet suorana sivuilla ja katsekontaktista palkka, sitten käsillä erilaisia asentoja ja palkka katsekontaktista edelleen. Hippa osasi hienosti. Seuraavaksi vanha kunnon peukku-temppu, mitä en muuten koskaan ole opettanut yhdellekään koiralleni. Mutta Hippa osasi sen, ja oli tosi nopea! Ihan hiki tuli namia syöttäessä. Sitten pujottelua jalkojen välistä. Tämä taisi olla Hipalle uusi asia, mutta fiksuna ja ahneena tyttönä hoksasi pian, kuinka namin saa.

Välillä tehtiin pieniä seuraamispätkiä ja ehdittiinpä kokeilla kaukokäskyjen alkeitakin sillä välin, kun muut harjoittelivat ryömimistä (ajattelin, etten riskeeraa paikallaoloa tässä vaiheessa). Hipalla on erinomainen maahan-istu-maahan -tekniikka! Lopuksi vielä leikittiin pallon piilotusta, mikä olikin Hipasta ihan superhyvä juttu. Kyseessä oli vieläpä sama Pami-äidin pallo, jolla Hippa leikki jo pienenä:

1335431656_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hippa aussieleirillä 2010. Kuva: Anita Kokkonen.

Pampulan kanssa kilpailevien ryhmässä, aiheina hyppynouto ja metalliesineen nouto.  Hyppynouto menee hienosti, metalliesineen noutoa ei ole juurikaan kokeiltu. Metallinen noutokapula oli Pamin mielestä aika inhottava, mutta sen noutaminen onnistui kyllä pienen ämpyilyn jälkeen. Pami oli taas intoa täynnä, joten harjoiteltiin myös seuraamista, kaukoja ja liikkeestä istumista. Oli ihanaa käydä treenaamassa näiden kahden niin samanlaisen koiran kanssa!