Kertakaikkiaan innokkaita koiria oli raunioradalla hakutreeneissä! Tarkoitus oli siis harjoitella umpipiiloja molempien kanssa. Sää oli pilvipoutainen ja tuuli vain hyvin vähän. Lämpötila hiukan nollan yläpuolella. Tehtiin kumpaisellekin samanlaiset radat: 1. maalimies n. klo 9 suuntaan maakaivoon kannen alle. Toinen klo 12 suuntaan maavalliin kaivettuun ovelliseen poteroon ja kolmas klo 15 suuntaan muoviroskikseen. Ilmaisut irtorullilla (kansien ja oven raosta) ja palkkana nakkeja, viimeisellä myös wubba, tietty .

Pami teki ensin kaksi oikein hienoa tyhjää pistoa, kävi katsomassa kaikki tutut paikat, joissa yleensä on ollut maalimies (mm. yhden roskiksen kanssa harjoiteltiin viime vuonna umpparia aika ahkerasti). Maakaivo olikin kumma juttu, mutta hienosti tytteli paikallisti hajun ja näyttökin oli upea. Kaksi muuta ukkoa löytyi vähän helpommin, vaikka saikin juosta ja etsiä aika tavalla, kun alue oli niinkin laaja. Wubbaleikki maalimisten kanssa kruunasi harjoituksen, mutta ilmeisesti leikin tiimellyksessä Pami loukkasi vasemman etutassunsa. Ei siinä mitään kyllä näy, mutta illalla se piti tassua ylhäällä ja ontui. Annoin Ketorinin yötä vasten, ja ainakin nyt aamulla näyttää ihan hyvältä.

Unski joutui myös etsimään kaivomiestä ihan kunnolla, eikä näytöllä oikein osannut paikallistaa ukkoa. Se pyrki kaivamaan maata kaivon ympäriltä ja pomppi kaivon kannen päällä, kunnes äkkäsi, että siellähän se on: alla!  Sitten se kävi sievästi makaamaan kuono kannen reunalla ja odotti palkkaa, höpsö. Muut ukot löytyivät vähän helpommin kuin Pamilla, Unskin työskentely on pitkäkestoisempaa. Se ei tee ehkä suoria, kauniita pistoja kuten Pami, mutta se etsii yhdellä pistolla paljon laajemmin ja yleensä niin kauna kunnes ukko löytyy tai kutsutaan pois.

Viideltä jo alkoi olla tosi hämärää, mutta oli oikein sujuvat ja mukavat treenit!