Tomas sairastui kaameaan ripuliin. Jo viime viikolla se joi paljon ja pissasi paljon, myös sisälle pari kertaa. Lauantaina se alkoi ripuloida, joten laitoin sen riisidieetille ja annoin myös Tehobaktia. Sunnuntaina jouduin lähtemään Mikkeliin työmatkalle, ja Tomas jäi Hannun hoidettavaksi. Kun tiistai-iltana palasin, ripuli ei ollut hellittänyt . Poika oli kyllä pulska ja muuten pirteä. Keskiviikkoaamuna se oksensi ison ruohotukon verilätäkössä, joten eikun menoksi pieneläinklinikalle.

Tomas sai antibioottikuurin ja kolmet muut myrkyt sekä tiukan dieettiohjelman ärhäkän viruksen tainnuttamiseksi. Lena ja Vladimir tulivat illalla hakemaan sen kotiin, ja olivat ihan kauhuissaan, tietysti. Nyt Tomas on kuulemma laihtunut, mutta vatsa alkaa olla rauhoittumaan päin, onneksi!

Itse sairastuin Mikkelin reissulla flunssaan. Torstaina pysyttelin melkeinpä vain sängyssä, samoin perjantaina iltapäivään saakka. Nyt alkaa helpottaa.

Meillä on ollut tänä syksynä viisi eri koiraa hoidossa lyhemmän tai pitemmän ajan (Kiri, Unnu, Kuura, Muksu, Tomas). Vähän liian monta vähän liian lyhyellä aikavälillä. Kissoilla meni hermot, samoin Hansulla. Eikä mullakaan oikein jäänyt aikaa olla omien koirien kanssa, saati treenata niitä.

Vaikka on ihanaa pitää hoitolaisia - varsinkin omia kasvatteja - jouduin antamaan lupauksen, että en ota koiria hoitoon enää kovin helposti, en pitkäksi aikaa, ja asiasta pitää ensin neuvotella pitkään ja syvällisesti aviomiehen kanssa.