Piinaviikko vierähti sairaslomalla olkapään piinaamana, mutta ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin: Oli mukavaa viettää kevätpäiviä koirien kanssa lenkkeillen ja puuhastellen. Keskiviikkona käytiin Kirin kanssa Rantakylässä riekkumassa. Pari tuntia vierähti taas aivan huomaamatta kauniissa talvisäässä.

Perjantaina käytiin Unskin kanssa agilitykisoissa Kantelesärkän maneesissa. Pakkasta oli kymmenkunta astetta, joten piti pomppia jo lämpimikseenkin odotellessa. Radat meni aika mukavasti, tulos tuli molemmilta radoilta. Kolme virhettä molemmilta. Keskityin niin koiran viemiseen, että en edes katsonut, mitä virheitä tuli; ekalla radalla ainakin vein Unskin huonosti puomille, ylösmenokontaktista tuli virhe. Toisella radalla putosi yksi rima ja pujottelussa tuli häslinkiä pariin otteeseen.

Muiden suorituksia seuratessa kiinnitti huomiotani tuomarin työskentely: hyvin monta kertaa napsahti kontaktivirhe A:n alastulosta, vaikka takuuvarmasti yksi tassu kävi kontaktilla. Milloinkahan kameratuomarointi yleistyy agilityssakin?

Tänään, toisena pääsiäispäivänä Hanna ja Jatsi, Mari ja Wallu sekä Hilkka ja Kiri tulivat meille, ja tehtiin parin tunnin lenkki Päivilänvaaralle. Koko lauma riekkui tyylikkäästi keskenään, mitä nyt Pamia piti välillä vähän ottaa hihnaan, kun se ei olisi antanut kenenkään painia Kirin kanssa - varsinkaan Wallun. Ihan liikuttavaa, kuinka henkeen ja vereen Pami aina puolustaa Kiriä. Lenkin jälkeen vielä kahviteltiin meillä vähän aikaa, ja sitten väsynyt joukko hajaantui kukin omille teilleen. Kiitos käynnistä, ystävät! 

1404316.jpg