Sunnuntaina ajelin kauas Selkielle saakka Josepan hakutreeneihin. Olipahan ainakin vaihteeksi vieraita maalimiehiä. Tallasimme n. 200 metrin alueen kumpuilevaan maastoon, jossa loppupäässä oikein jyrkkä ylämäki. Pääosin mäntykangasta, vasemmalla puolen rinteessä myös hiukan katajikkoa, jokunen kuusi siellä täällä.

Pamille tein sellaisen "sekaharjoituksen", ajatuksella intoa ilman palkkaa. Kaikki ilmaisut irtorullilla. Ensimmäinen maalimies vasempaan etukulmaan pressuun kääriytyneenä rinteeseen. Ei palkkaa. Toinen maalimies n. 50 metriin oikealle puolelle pressuun. Ei palkkaa. Kolmas maalimies vasemmalle n. 100 metriin pressuun. Palkkana näytöllä lihapullia. Ja viimeinen maalimies oikeaan takanurkkaan kuusen alle pressuun. Palkkana ensin lihapullia ja sitten wubbaleikkiä. 

Ensimmäisen maalimiehen kanssa sattui pieni tietokatkoksesta johtuva moka; hän luuli, että olisi pitänyt antaa jotakin palkkaa, ja näytöllä hätääntyi siitä. Kutsuin vain Pamin pois maalimieheltä ja kehuin kovasti ja kerroin maalimiehelle, että ei mitään palkkaa ollut tarkoituskaan antaa, voit kyllä kehaista koiraa. Pami oli kovin tyytyväisen oloinen ja jatkoimme matkaa.

En tarkoituksella etsityttänyt tarkkaan koko aluetta, eli yritin lähettää aina melko suoraan piiloille. Pami on kyllä siitä hyvä, että se etsii niin kauan, kunnes löytää, ellei välillä kutsuta pois. Kutsusta se tulee heti.

Toinen maalimies löytyi hyvin ja näyttö kokeenomaisesti sujui erinomaisen mallikkaasti. Kolmannelle lähetettäessä Pami sai ilmeisesti hajun jo viimeisestä ukosta, koska säntäsi matkaan keskilinjaa pitkin. Kutsuin pois ja lähetin uudelleen, ja hienosti löytyi kolmaskin ukko, ja lihapullat maistuivat näytöllä. Neljäs meni myös hyvin, mutta jouduin itse jyrkkään rinteeseen erittäin pusikkoiseen ja kuoppaiseen kohtaan juuri silloin, kun Pami tuli ukolta rulla suussa, joten lähetin sen edeltä näytölle ja jäin itse taistelemaan teitäni läpi pusikon ja huusin samalla maalimiehelle, että aloittaa vaan palkkauksen ja bileet piilolla. Auli juhlikin Pamin kanssa oikein kunnolla, ja tyttö oli kyllä mielissään. 

Unskille laitettiin ukkelit vain molempiin etukulmiin, kunnolla pressuihin piiloon. Hienot etsinnät, ilmaisut irtorullilla ja näytöt, palkkana lihapullaa. Tytteli oli ihan onnesta muikeana.

Hyvät treenit, hieno sää ja kaikin puolin kivaa; kannatti ajaa 150 km!