Kauhea huuto ja mekastus alkoi lampaiden keskuudessa, kun vieras ihminen ja koira tulivat töihin! Viitisensataa kainuunharmasta piti niin kovaa meteliä, että keskustelusta ei meinannut tulla mitään. Ensin ihmettelimme Viian kanssa lampaiden paljoutta ja kuljeskelimme hetken ympäri lampolaa tutustumassa porukkaan. Sitten saimme tehtäväksi keräillä huonon rehun kasoja ja kärrätä ne ulos lantalaan. Viia kuljeskeli kuin kotonaan, vaikka säpsyikin vähän isojen pässien käheitä bassoja ja karitsoiden kiivaita liikkeitä niiden leikkiessä keskenään.

Kun työt oli tehty, lähdimme viemään n. 30:n eläimen ryhmää ulos. Mokomat rouvat vain söivät ja söivät eivätkä olisi lähteneet mihinkään, mutta Sirra sai nopeasti porukkaan liikettä. Odottelimme Viian kanssa ulko-ovella ja lähdimme kävelemään katraan perässä niitylle. Kuljettelimme niitä rauhallisesti suuren niityn toiseen päähän, annoimme syödä hetken ja kuljetimme sitten takaisin. Lampaat vaativat melko pitkän välimatkan meihin. Pidin Viian hihnassa enkä antanut yhtään juosta, vaikka se välillä innostuikin. Lampaanpapanat maistuivat, kun tyttö purki turhautumistaan sijaistoimintaan, mutta välillä liike oli oikein kaunista. Viia hakee tasapainoa automaattisesti. Pari hienoa mahanmenoakin saatiin tehtyä, oikein hyvinhän tuo kuuntelee, vaikka haluaisi kyllä pölläyttää lampaita silloin tällöin.

Sitten vein Viian huilaamaan siksi aikaa, kun tehtiin liinassa harjoituksia Sirran ja Helinän kanssa ja kävimme kahvittelemassa ja Cassea, Roulettea ja pikku Bingoa (9 vk) moikkaamassa. Bingo pääsi myös ulos tutustumaan Viiaan, Unskiin ja Pamiin, mutta antoi turpiin kaikille. Hetken kauhisteltuaan mokomia tontilleen tunkeutujia se kuitenkin suostui nuuskimaan Unskia, mutta silti oli sitä mieltä, että hiiteen tuommoiset eläjät tältä tontilta!

Vielä käytiin Viian kanssa lampolassa hengailemassa ja ostettiin Unskille  lampaantalja nimipäivälahjaksi (2.12. Silmänisku).

Helinälle lämpimät kiitokset ja mahtavat onnentoivotukset Vuoden Lammastilalle!