Sekahaku, mukana Juurakon Hulda Nauru . Josepan hakuryhmämme oli aloittanut jo viikko sitten, mutta Viian kanssa pääsimme vasta nyt mukaan. Meillä onkin oikein kiva ryhmä: Riitta & bpgu Moto, Essi & spkn Dana, Satu ja apkn Viiru sekä tällä kertaa pois jäänyt Anni islanninlammaskoirineen. Ja tietysti ryhmämme vetäjä Lea ja lbn Hinni.

Kokoonnuimme Jaamankankaalle jälkiristeykseen, joka olikin muuttanut maisemamuotoaan sitten viime syksyn. Metsää on hakattu valtavasti, ja hakkuut vain jatkuvat. Teimme lyhyehkön keskilinjan paikkaan, jossa vasemmalle aukeni laaja hakkuuaukea ja oikealla oli mäntykangasta. Kerrankin oli melko kova tuuli juuri aukean suunasta, joten päätimme tehdä tuuliharjoituksia. Emme tallanneet aluetta sen kummemmin.

Viialle laitettiin kolme maalimiestä - tai itse asiassa yksi siirtyvä sinne aukean puolelle. Tavoitteena oli muistutella mieleen viime kesän harjoituksia, ja saada koira menemään ukolle saakka ilman näkö- tai ääniapuja. Arvelin, että Viia ei kyllä muista mitään, kun se oli viime vuonna vielä niin pieni, mutta niinpä vain tytteli otti tuulesta hajun, lähti reippaasti joka kerta, meni maalimiehelle saakka häntä heiluen ja jäi sinne makaamaan ja rapsuteltavaksi kaikessa rauhassa. Riitta syötti lihapullia ja piti hyvänä ja lopuksi vielä juhlittiin wubban kanssa. Olipa meillä kivaa!

Pois lähtiessämme Lea jäi vielä neuvomaan Essiä esineruudun opetuksessa, ja meillekin tarjoutui tilaisuus kokeilla vieraan esineen hakua. Sidoin Viian puuhun kiinni odottamaan, vein suurieleisesti metsään kolme hanskaa lähes yhteen kasaan, palasin takaisin ja lähetin hauvelin hakemaan. Viia kävi hanskoja katsomassa mutta tuli pois tyhjin suin - koska ei löytänyt omaa leluaan. Se kuitenkin lähti oma-aloitteisesti uudelleen ja toi mulle yhden hanskan. Hieno juttu, pääsin palkkaamaan ja kehumaan kunnolla! Saatiinpa sitäkin lajia vähän eteen päin.