Eilen käytiin ihanassa säässä mutta melkein pilkkopimeässä 6 kilsan iltalenkki, tänään sitten satoikin silkkaa vettä. Oltiin Joensuussa aussietreffeillä. Paikkana oli Koivuniemen koirapuisto, joka on ihanan iso, aidattu ja siisti alue, ja siellä on jopa valotkin! Eipä olisi vielä pari vuotta sitten uskonut, että Joensuun aussietreffeillä on mukana peräti 8 aussieta - ja muutama muu koirapuiston asiakas.

Mukana olivat: Elina ja Turre, Aija ja Rini, Mari ja Wallu, Hilkka ja Kiri, Hanna ja Jatsi sekä minä Unskin, Pamin, Unnun ja Pirren kanssa. Pirre on meidän naapurin sekarotuinen koiratyttö, ja varsin joviaali tapaus. (Alla Pirre viime keväänä)

1112597.jpg

Pirre sai eräästä nuoresta labbisuroksesta niin kiihkeän ihailijan, että muiden piti ihan mennä hätiin - Pirre kun on suunnilleen beaglen kokoinen, ja labbis aika vahva ja jämäkkä pakkaus. Wallu taas tykkäsi Pirrestä oikein kovasti, ja vei herrasmiesmäiseen tapaansa neidin tanssiin.

Muitakin suhteita syntyi. Turre jallitti Pamia sinnikkäästi ja Pami esitti vaikeasti tavoiteltavaa, kunnes vihdoin innostui opettamaan Turrelle oikeita otteita. Sen jälkeen Turre olikin alla milloin mitenkin päin, ja Pami selvitti konkreettisesti, kuinka lapsenteko tapahtuu.

Rini-rukka joutui jälleen blue merle -syndrooman uhriksi, kun Jatsi ja Unnu antoivat sille kyytiä vaikka Rini-kulta on niin kiltti ja hyvää tarkoittava tyttönen. On se koiramaailmassa julmaa, kun se, joka on kiltti ja haluaa vain leikkiä ihan vähän ja nätisti, joutuu aina alimmaiseksi. Laumassa jos leikitään, niin leikitään vahvimman ehdoilla, ja muuta jäävät alakynteen, ikävä kyllä. Useimmiten Pami ottaa laumassa ohjat - nytkin puolivuotias, kilttija kaunis sakemannipoika sai kyllä huomata, että ei kuulu aussien ensiluokkaiseen ja ylivertaisen älyvapaaseen joukkoon.

Kiri -lapsukainen ja Unski -mummu ovat kaikkien kaikkien kavereita - vain sillä erotuksella, että Kiri nauttii suunnattomasti täysillä riekkumisesta sekä ihmisten että kaikkien koirien kanssa, kun taas Unski katseli tunnin riekkumisen jälkeen minua ilmeellä: Joko aletaan tehdä jotain fiksua?

Mutta ei tehty koko päivänä "mitään fiksua"; kerrankin pääsin helpolla lenkityksen suhteen. Olisikin ollut ikävää lähteä liukastelemaan jäisille pikkuteille vesisateeseen. Oli oikein kiva tavata taas porukalla - kuten Aija sanoi: vähän useammin voitaisiin tavata, eikä puolen vuoden välein.