Kissanpentu Mauno eli Miuno eli Miukkis kasvaa ja tänään oli aika käydä neuvolassa jo toisilla rokotuksilla. Ikää on siis tänään huimat 16 viikkoa, ruokahalu valtava ja paino lisääntynyt sen verran, ettei enää tuuli vie ikkunalaudalta. Kuinka ollakaan, eläinlääkärin vastaanotolla oli paikallis-TV:n toimittaja ja kuvaaja tekemässä juttua, ja niinpä Maunokin aloitti uransa julkisuuden valokeilassa, vaikka vähän ujostuttikin. Voipi siis olla, että pikku pihkanavan naama näkyy tänään klo 19 uutisissa kakkosella! Näyttelijän poika.

1736587.jpg

Pihkanapa - niin. Mauno osaa hienosti kiivetä puuhun. Ja nienomaan lehtikuuseen. Ja siksipä sen pilkkumasu onkin täynnä takkuja, jotka ovat aiheutuneet pihkapalleroista. Ehkäpä ne lähtevät itsestään, jahka pentukarva vaihtuu.

1736590.jpg

Paitsi puista, Mauno pitää myös kasseista ja laukuista ja muista pikku koloista. Olen yllättänyt sen nukkumasta pesukoneen rummussakin.

1736648.jpg

1736651.jpg

Mauno on pikkukissan viattomuudella, energialla ja sitkeydellä valloittanut kaikki ja saanut myös Onnin sulamaan. Selvästi isoveli suhtautuu pikkupoikaan humoristisella hyväksynnällä ja joskus jopa riehaantuu leikkimään naperon kanssa. Useimmiten Miukkis kulkee Onnin perässä ihaillen ja uteliaana matkien.

1736603.jpg

1736606.jpg

Taitaa kuitenkin olla niin, että Pami on Maunon paras ystävä. Unski antaa kyllä äkkilähdöt ruokakupiltaan ja omien tavaroidensa luota - ainakin toisinaan, mutta Pamin kupista Mauno saa kyllä syödä, kuten Onnikin. Pami pesee Miunon iltaisin ja Miuno pesee Pamilta ainakin silmät. Koira on niin suuri pestävä, että varmaan silmien pesussakin on tarpeeksi urakkaa pienelle. Kisu saa myös nukkua Pamin päällä, housu- tai vatsakarvoissa, ja jos joskus lapsettaa kovasti tai on vähän äitiä ikävä, niin kyllä Pami antaa mielellään imeäkin.

1736629.jpg

1736634.jpg

1736626.jpg