PoKS järjesti Kaunislahdessa epäviralliset vepe-kisat, joihin päätin mennä Pamin kanssa rohkeasti kokeilemaan avoimen luokan liikkeitä. Keli oli melko tyyni, välillä vähän tihkutteli vettä, mutta muuten oikein hyvä.

Veneestä hyppy ja veneen haku: Pami lähti hyvin, nappasi köyden hyvin ja lähtikin yllättäen tuomaan venettä mulle toiseen veneeseen! Komensin sitä rantaan useaan kertaan, mutta se kääntyi aina takaisin ja pyöri veneen ympärillä hädissään. Lopulta autettiin sitä soutamalla sen perässä rantaan - loppuun asti se kyllä hinasi. Pikku kulta. Liike meni nollille liikojen käskyjen vuoksi ("koira ei ohjaajan hallinnassa").

Esineen vienti: Arvonnassa sattui vaikein, eli pelastusliivit. No, eihän se Pampula lähtenyt. Pudotti liivit ensin rannalle, sitten rantaveteen, sitten yritti tappaa ja upottaa ne... Aika ylittyi. Saatiin korjata liike lopuksi, kun vene oli jo ihan lähellä rantaa.

Veneen tuonti: Tämä on siis se, kun koira hinaa rantaan sen veneen, josta se itse hyppää. Hienosti meni, täydet pinnat, vain yksi käsky. 

Hukkuvan pelastus: Täydellinen suoritus tämäkin, yksi käsky. Ihan maalitolppien tuntumassa Pami käntyi katsomaan, mihin se mamma jäi. Meni sitten rannalle ravistelemaan ja yritti leikkiä patukalla maalimiehen kanssa, mutta huusin sille veneestä "missä lelu" ja pikku päässä syttyikin lamppu ja se lähti etsimään heinikkoon piilotettua leluaan. Riehuttiin oikein kunnolla ja jäi hyvä mieli.

Lopputuloksena 50 p., mutta tultiin sentään toiseksi ja saatiin purutikkuja ja ruusuke. Ei siis taida olla vielä avoimeen luokkaan asiaa. Kunhan nyt joskus saataisiin se alokasluokan toinen tuloskin.